Gőzerővel készülnek a kadett lányok!

Augusztus 6-án megkezdte a felkészülést a kadett lány csapatunk is a 2018/2019-es szezonra. A Szentpáli Gergő, Orsó Viktória duó által irányított gárdából többen részt vehettek az augusztusi utánpótlás válogatottak edzőtáboraiban. Dávid Mia és Ehmann Tímea Sopronban szerepelt a 2004-es korosztály legjobbjaival, Horváth Dóri pedig a 2003-as korosztály legjobbjai közé kapott meghívást és vett részt edzéseken Pécsett. Ezúton is külön gratuláció illeti őket, reméljük hosszú távon is helyet tudnak majd maguknak követelni a válogatottban és reméljük, hogy a jövőben még több meghívónak örülhetünk majd, hisz a kadett csapatunkban sok tehetséges fiatal rejtőzik még.

 

A szakmai stábhoz augusztustól csatlakozott Erős Anikó erőnléti edzőnk, aki hatalmas motivációval és energiával segíti a munkánkat. Anikó segítségével a lányok egész évben egy kiváló szakember kontrollja mellett erősödhetnek fizikálisan. Gáll Tamás szakosztályvezető a legidősebb csoport (junior/felnőtt) edzései mellett az egész női vonal munkáját felügyeli és segíti tanácsaival. Matthieu Donnard a fiú csapatok mellett a lány csapatok szakmai munkáját is igyekszik segíteni, nem mellesleg szeptembertől a lányok egyéni képzésében is nagy szerepet fog kapni majd. Összességében elmondható, hogy a DKKA szakmai stábja szorosan próbál együtt dolgozni, egy igazi teamwork segítségével rendkívül jó minőségű munka folyik, ahol a játékosok nagyon sokat fejlődhetnek.

 

Nem csak a szakmai stábban történtek apróbb változások. Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, Szőke Fanni nálunk folytatja pályafutását. Fanni 2004-ben született és Szekszárdról érkezett csapatunkhoz. Fanni igazi kis irányító növendék, mellette kiválóan lát a pályán, nagyon jó képességekkel rendelkezik. Úgy gondolom gyorsan sikerült beilleszkednie, és rendkívül hasznos tagja lesz csapatunknak a jövőben. Ez is mutatja, hogy egy összeszokott, igazán jó közösséget alkotnak a lányok és persze a szülők is, akik szintén sokat segítettek augusztusban.

 

Az eddig elvégzett munkával elégedettek lehetünk. Úgy gondolom nagyon jó úton kezdtünk el haladni, ezt kell folytatnunk. A csapat egy nagyon erős 2004-es maggal rendelkezik, mely mellé nagyon remélem, hogy 2-3 2003-as játékosunk igazi vezérként tud csatlakozni a szezon során. Augusztus utolsó hetében 3 edzőmeccset fogunk játszani melyek kiváló erőfelmérőként szolgálnak majd, szeptember közepén pedig részt veszünk az ’A’ csapatunkkal az Országos kiemelt bajnokság selejtezőjén, ahol nem kerültünk könnyű csoportba, de a lányok eddigi hozzáállása bizakodásra adhat okot. Az ’A’ csapat mellett a régiós bajnokságba nevezünk ’B’ csapattal is főleg azok számára, akik nem vagy kevesebb lehetőséget kapnak majd az első számú versenycsapatunkban, így biztosítva mindenkinek a játéklehetőséget a következő szezonban.

 

A DKKA Leány Kadett ’A’ + ’B’ csapata:

Horváth Dóra, Vincze Lilla, Ugrics Blanka, Ehmann Tímea, Dávid Mia, Gugolya Eszter, Bakró-Nagy Kata, Szőke Fanni, Szalai Dorottya, Ulrich Anna, Mátyás Kincső, Monics Dorottya, Kocsis Zita, Pálinkás Laura, Kocsis Zita, Aschenbrenner Berta, Sprecak Kornélia, Grósz Luca, Vécsei Kata, Diószegi Krisztina, Fonai Dorina, Magyar Zsuzsanna