Véradás Gereben Lívia részére

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Magyar Vöröskereszttel és a Székesfehérvári Területi Vérellátóval összefogva irányított véradást szervez Gereben Lívia számára. A 19 éves, magyar válogatott kosárlabdázó, hatalmas tehetség és egyértelműen reménysége a magyar női kosárlabdának. Májusban leukémiát diagnosztizáltak nála, azóta kezeléseket kap és nemsokára csontvelő transzplantáción esik át. Erről és jelenlegi állapotáról klubja, a KSC Szekszárd hosszabb sajtónyilatkozatot adott ki a napokban, melyet ITT olvashattok.

Livi gyógyulása hosszú folyamat lesz, közben pedig folyamatos vérellátásra van szüksége, amiben most mindannyian segíthetünk!

A véradás főszervezője, a DKKA edzője, Nagy Kriszta személyesen kéri mindnyájunk segítségét és buzdít arra, hogy álljunk a kezdeményezés mellé. Alább olvashatjátok levelét, melyet ezúton szeretnénk mindenkihez eljuttatni:

 

Kedves Fehérvári Sportbarátaim!

Nagy Kriszta vagyok, a DKKA edzője. Szeretném a segítségeteket kérni egy nemes ügyben.

Mint bizonyára már hallottátok, Gereben Lívia a magyar válogatott és a KSC Szekszárd kosárlabdázója leukémiával küzd. Livi az eddigi kezeléseivel a gyógyulás útjára lépett, nem is kérdés, hogy óriási szíve és akaratereje van, és persze családja, szerettei is vele vannak a harcban. Azonban most mind segíthetünk neki felépülésében.

Édesanyjával, Bresák Zitával egy csapatban játszottam az Alba Régia SC-nél, fehérvári kötődésű a család, igazi sportemberek, hatalmas küzdők.

Összefogásra szólítanám fel újra a fehérvári sportklubokat, játékosokat, szülőket, bizonyítsuk be, hogy a közösség ereje csodákra képes, segítsünk nekik ebben a küzdelemben!

Egyszer már megmutattuk ezt a jótékonysági futással, mekkora is valójában ez a mi fehérvári sportcsaládunk, tegyük meg újra! Szánjatok egy órát a véradásra!

Köszönettel,

Nagy Kriszta

 

A véradásra október 15-én 12:00 és 17:00 óra között az MKOSZ edzőcsarnokában kerül sor. Részvétel 18 év felett, személyi igazolvány, lakcím- és TAJ kártyával lehetséges és fontos, hogy bármilyen vércsoportú is a véradó, irányítottan Gereben Lívia részére történjen a véradás.

A vöröskereszt négy ággyal készül, azonban egy óra alatt 15 embernél többet nem tudnak fogadni. Ezért kérünk mindenkit előzetes regisztrációra, melyet név és pontos időpont megadásával a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Facebook oldalán tehet meg privát üzenetben.