Lévi Kevin, a DKKA válogatottja

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia fiú együttesei jelenleg két játékost adnak a válogatottakba, Lévi Kevin az U16, Pávay Kornél pedig az U15-ös nemzeti együttest erősíti. Lévi a Vodafone Sportcentrumban rendezett Szent István Kupán, hazai környezetben mutatkozott be címeres mezben.

– Korábban nem voltam válogatott, örömömre Fehérváron volt a premierem. Két éve kezdtem a kosárlabdát, ezért komoly fegyverténynek tartom, hogy ilyen gyorsan eljutottam a kerettagságig. Siófokon születtem és élek jelenleg is, a DKKA-hoz egy éve igazoltam. 5-ös poszton, azaz centerként szerepelek, a magasságom 198 centiméter, a súlyom 105 kg, még növésben vagyok, a szakemberek szerint a 205 cm-t biztosan eléri majd a magasságom. Fehérváron járok iskolába, a Tóvárosi növendéke vagyok, edzés és meccsek után utazom haza Siófokra. Szeretem a szülővárosomat, a 45 km távolság nem leküzdhetetlen – mondja a 15 éves Lévi Kevin.

A DKKA-ban nagyon jól, érzi magát, a bajnokikon általában 15 pontot szór és 11 lepattanót szed, nem véletlenül került a Váradi Attila vezette, U16-os válogatottba.

– Érthetően izgultam a torna előtt. A válogatottba a DKKA fiú szakágának vezetője, Peresztegi Nagy Ákos ajánlott, egy hónapja vettem részt az első edzésen, amelyen megfeleltem, a szakvezető megdicsért, jelezte, csak így tovább. Aztán jött a meghívó a Szent István Kupára. Minden meccsen játszottam, az első találkozón, a Cibonának 4 pontot dobtam, a Partizan Beograd ellen nem voltam eredményes, az Alicante ellen 4 pontot szereztem, a vége előtt kipontozódtam. A Real elleni döntőn is bizalmat kaptam, nem dobtam pontot. Tanulságos volt a torna, kiderült, a nemzetközi élvonalhoz való csatlakozáshoz nagyon sokat kell dolgoznunk. Az első három találkozót megnyertük, csak a fináléban szenvedtünk vereséget. Lökést ad a pályafutásomhoz, hogy az első válogatott szereplésem során azonnal a fináléba kerültünk.

Céljai között szerepel, hogy NB I-es játékos legyen, elsősorban Székesfehérváron, valamint a felnőtt válogatottságig is szeretne eljutni. Ha minden a tervek szerint alakul, külföldön is kipróbálná magát. Legszívesebben a spanyol élvonalban, persze, tisztában van vele, ehhez nagyon sok munka és szerencse is szükségeltetik. Kedvenc játékosa, Blake Griffin, a Los Angeles Clippers centere, valamint nagyra tartotta a pályafutását pár éve befejező centert,  Shaquille O’Nealt is.