DKKA

Két korosztály is Fehérváron vívja a selejtezőit a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Zsúfolt hétvégéjük lesz utánpótlás csapatainknak, hiszen folytatódik a selejtezős nagyüzem. A fiú junioroknak és a serdülő leányoknak is hazai pályán szurkolhatunk, hiszen előbbi az MKOSZ-csarnokban, míg utóbbi a Tóvárosban vívhatja ki a továbbjutást.

Junior fiú csapatunk számára a főtáblára jutás a tét a négycsapatos, hazai rendezésű tornán. Gáll Dominik tanítványai körmérkőzést játszanak a Kiss Lenke Kosársulival, a Körmenddel és a Szedeákkal. A csoportgyőztesek az Országos Főtábla I-en, a második és a harmadik helyezettek pedig az Országos Főtábla II-n folytathatják a küzdelmeket.
A juniorok vezetőedzője elmondta a torna előtt, hogy a cél első helyen továbbjutni a kvartettből, amire minden esély meg is lehet, hiszen a tavalyi eredmények alapján alacsonyabban rangsorolt együttesek érkeznek az MKOSZ Edzőközpontba. Az U18-asoknál sokat számít a hazai pálya is, hiszen ebben a sportcsarnokban készül a csapat nap mint nap, nem kell utazni, és a szülők, barátok ott lehetnek a lelátón – tette hozzá Gáll Dominik, aki szeretné viszontlátni a mérkőzéseken a felkészülés során befektetett munkát.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 10:00 – Dávid Kornél KA / A – Kiss Lenke KS
Szombat 16:00 – AKMÉ Körmendi Törpördögök – Dávid Kornél KA / A
Vasárnap 10:30 – Dávid Kornél KA / A – Szedeák / A

Valamennyi mérkőzést közvetítjük a DKKA YouTube csatornáján.
A serdülő lányok is hazai rendezésű tornán lépnek pályára. A négyes csoportból ketten jutnak tovább a bajnoki alapszakasz kiemeltjei közé. A Tóvárosi Általános Iskolában rendezendő torna mezőnyéből kiemelkedik az Uni Győr NKA, míg a Kecskemét B-csapatának ereje nagyban függ az adott mérkőzésen pályára lépőktől, az esetleges visszajátszásoktól.

Az együttes vezetőedzője, Boda István a torna előtt elmondta, hogy nem ideálisak a körülmények, hiszen sérülések és betegség is hátráltatja a felkészülést, de az ellenfeleknél is lehetnek hasonló problémák, így ez nem lehet kifogás. Az a legerősebb csapat, amelyik éppen kiáll az adott mérkőzésre – tette hozzá.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 12:15 – Dávid Kornél KA / A – Kecskeméti KA Amazonok / B
Szombat 18:15 – Dávid Kornél KA / A – TSE Basket
Vasárnap 11:45 – Uni Győr NKA – Dávid Kornél KA / A

Valamennyi mérkőzést közvetítjük a DKKA YouTube csatornáján.
A múlt héten az MTK-csarnokban továbbjutó leány junior csapat ezúttal a Kocsis Sándor Sportközpontban lép pályára a Darazsak és a Vasas B-, illetve a Törekvés A-csapata ellen. Az újabb továbbjutáshoz az első két hely valamelyikét kellene megszerezni.

Bukics Zsolt vezetőedző mindhárom csapatot ismeri tavalyról, kérdés azonban, hogy melyik együttes kerete hogyan változott, kik jöttek és kik maradtak. A szakember abban bízik, hogy a lányok a múlt vasárnapi, MTK elleni formájukat fogják mutatni, és akkor lehet esélyünk az ismételt továbblépésre.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 12:00 – Török Flóris – Törekvés / A – Dávid Kornél KA
Szombat 16:00 – Dávid Kornél KA – Darazsak Sportakadémia / B
Vasárnap 9:30 – Vasas Akadémia / B – Dávid Kornél KA

Budapesten kezdi meg a selejtezőket fiú serdülő csapatunk. Szintén körmérkőzéses rendszerben lépnek pályára Nagy Tamás és Nagy Sándor tanítványai. A torna helyszíne a Zsíros Akadémia sportcsarnoka lesz.
Két ellenfél is a B-csapatával érkezik, akik ellen Nagy Tamás vezetőedző szerint fizikálisan előnyben lehetünk. A szakember szerint viszonylag jó sorsolást kapott a csapat, és jó lenne a két szombati mérkőzést megnyerni. Nagy Tamás szeretné a szezon végére a teljes mezőny első felébe, a legjobb 16 közé vezetni a srácokat.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 12:00 – Dávid Kornél KA / A – Budapesti Honvéd / B
Szombat 18:00 – Dávid Kornél KA / A – Soproni SI KA SMAFC / B
Vasárnap 11:30 – Zsíros Akadémia Kőbánya / A – Dávid Kornél KA / A

Kieséses rendszer vár a veszprémi Vetési Albert Gimnázium csarnokában U16-os B-csapatunkra. Mivel a kadett tornától a Tapolca és a Várpalota is visszalépett, így elődöntő-döntő rendszerben bonyolítják le a tornát. A DKKA ellenfele az Alba Fehérvár A-csapata lesz.

Kodak Gergő vezetőedző úgy látja, hogy erős riválist kaptunk, de mindent meg fognak próbálni a fiúk, hogy megnehezítsék a városi rivális dolgát. A csapat dolgát nehezítik a sérülések, emiatt nem tud teljes kerettel kiállni a kadett B-csapatunk.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 12:30 – Dávid Kornél KA / B – Alba Fehérvár / A
Szombat 17:00 – Döntő