DKKA

Női amatőr csapatunk számára is megkezdődik a bajnokság

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A hétvégén indulnak el a női B-csoport küzdelmei. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia elsőként a BEAC vendége lesz.

Új lebonyolításban kezdődnek meg a női B-csoportos bajnokságok. A három osztályba (Piros, Fehér, Zöld) sorolt csapatok az alapszakasz után speciális rájátszásba kerülnek át, amiben a Piros csoport teljes mezőnye és a Zöld csoport első hat helyezettje vehet részt. Ebből kifolyólag a 10 Piros csoportos együttes lényegében a jobb helyezésekért küzd egymással az alapszakasz 18 fordulója során. Ez nyilván a szakmai szempontokat és a formaidőzítést is erőteljesen befolyásolja. Amellett, hogy jó lenne minél előkelőbb helyen zárva minél kedvezőbb ágra kerülni, az igazán fontos, végső helyezésekről és a feljutásról döntő találkozók tavasszal lesznek csak.

Ahogy a korábbi interjúban is lehetett olvasni, Szentpáli Gergő és Kovács Dávid együttese jelentős átalakuláson ment keresztül a nyár folyamán. Sikerült komoly A-csoportos tapasztalattal rendelkező játékosokat is Székesfehérvárra hozni, és több ígéretes fiatal játékos is klubunkat választotta. Mind közül kiemelkedik Laufer Gabi hazatérése, amiből remélhetőleg mindkét fél sokat tud profitálni a szezon során.

Első ellenfelünk a BEAC Újbuda együttese lesz. A fővárosiak B-csoportos játékoskerete számos olyan játékost is tartalmaz, akik kulcsemberei az élvonalbeli együttesnek, de nem valószínű, hogy a szombati E.ON ELTE BEAC – DVTK első osztályú mérkőzés másnapján az Angyal-Milkovics-Gábor-Tóth-Juhász kezdőötös fog kifutni a pályára.

Csapatunk legutóbb a Kassa ellen játszott (edző)mérkőzést, azaz minden bizonnyal ki vagyunk éhezve a játékra. A felkészülésünket kisebb-nagyobb sérülések nehezítették, ráadásul a Vas-ikreket és Németh Enikőt a pozsonyi 3×3-as szereplés miatt majdnem egy hétig nélkülözték edzőink. Új játékost is be kellett építeni az elmúlt napokban: Szücs Luca a PINKK együttesétől érkezett hozzánk.

Vezedőedzőnk, Szentpáli Gergő úgy érzi, hogy a vasárnap délutáni mérkőzés kulcsa a fegyelmezett védekezés lesz. Emellett a lányoknak ragaszkodni kell az augusztus óta gyakorolt alapelvekhez, a sok futáshoz és labda nélküli mozgáshoz is. Szentpáli szerint rögtön az egyik legnehezebb ellenfélhez látogatunk, emiatt kemény összecsapásra van kilátás. De mivel rég játszottunk mérkőzést, a lányok motiváltan fognak pályára lépni.

BEAC Újbuda – Dávid Kornél KA

ELTE Sporttelep, vasárnap 16:00