DKKA

Legyőztük a győrieket is

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Visszatérő és bemutatkozó játékos, négy nyert negyed, huszonkét pontos különbség – jobbat el sem tudtunk volna képzelni a második bajnoki mérkőzésünkön.

Rutinos játékosaink, Kis és Tóth pontjaival indult a mérkőzés, de aztán zsinórban nyolc szerzett ponttal beköszöntek a házigazda győriek is. A 4. percben jött a nagy visszatérő: csapatkapitányunk, Somogyfoki Péter lépett pályára. 11-9-nél, Kis Raul hármasa után visszavettük a vezetést, és egy kisebb triplapárbaj alakult ki a csapatok között: Hágen és Bakon győri, Tóth pedig fehérvári oldalról szerzett távoli kosarat. Az egál körüli első negyedet végül egyetlen ponttal nyertük meg. A folytatásban is billegett az állás, és szinte kosaranként változott a vezető csapat kiléte. A 15. percben Kis és Tóth vágott be ismét hármast, amivel „szöktünk” (34-26), két perccel később pedig Szabó Zsolt is bemutatkozhatott a DKKA-ban! Szöszi rögtön egy középtávolival jelezte, hogy jól áll neki a fekete szerelés. A győriek a 17. perc és a nagyszünet között nem tudtak betalálni, így 42-31-re húztunk el.

A játék képe a fordulás után sem változott meg. 47-33-nál már bőven tíz feletti fehérvári előnyt regisztrálhattunk, a 24. percben, 55-33-nál pedig gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. A hazaiak egy 10-3-as futással zárták ugyan a harmadik negyedet, de 15 pontnál nem tudtak közelebb zárkózni. A negyedik etapban Bakon próbált húzni a győriek szekerén egy-egy jól elhelyezett hárompontossal, de ezúttal ellenfelünknél nem akadt kimagasló teljesítmény. A 37. percben Büki visszaállította a 20 pont feletti vezetést, amit a végéig meg is őriztünk. A 40. percben volt már huszonöt is – végül huszonkettővel, 79-57-re nyertünk a Győr otthonában. Somogyfoki Péter visszatérőként 10 percet tölthetett a pályán, Szabó Zsolt pedig első DKKA-s mérkőzésén 8 pontig és ugyanennyi lepattanóig jutott.

Agrofeed Uni Győr – Dávid Kornél KA 57-79 (19-20, 12-22, 12-16, 14-21)

Győr, Egyetemi csarnok, v.: Esztergályos, Szőts, Magyari (Németh Cs.)

DKKA: Tóth P. 18/9, Molnár D. 13/3, Kuttor G. 2, Szalczgruber Á. 2, Kis A. 17/15

Csere: Keller V. 8, Büki B. 11/9, Szabó Zs. 8, Somogyfoki P., Hegedűs K.

Dzunic Branislav: Nagy energiával játszottunk, és jó védekezéssel tudtuk megnyerni a mérkőzést.