DKKA Férfi NB1/B

A Vásárhely ellen nyújtanánk szép sorozatunkat

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Felnőtt együttesünk péntek este ismét hazai pályán szerepel.

Visszatérünk otthonunkba, és visszatérünk a pénteki meccsnaphoz az NBI/B Zöld csoportjában. Soros ellenfelünk a Vásárhelyi Kosársuli lesz. A Hódmezővásárhely hozzánk hasonlóan pályára lépett a héten a Hepp Kupában, és ugyancsak alacsonyabb osztályú együttes elleni idegenbeli győzelemmel jutott tovább a következő fordulóba. Pavlovic Vuk együttese 81-70-re győzedelmeskedett Tiszakécskén úgy, hogy egy lazábban vett hajrá is belefért nekik.

Mi is továbbjutottunk, mégpedig roppant magabiztos, 100 pontot is bőven meghaladó győzelemmel a MOGAAC otthonában. Előzetesen lehet tartani ezektől a kupamérkőzésektől, de ezúttal egy pillanatig sem volt kérdés, hogy melyik csapat jut a következő körbe. Ha hozzátesszük, hogy a bajnokságban is hibátlanul meneteltünk az eddigi fordulókban, akkor egészen kedvező a kép – és nyilván péntek este sem lehet más célunk, mint folytatni a sorozatot.

Ellenfelünk eddig egyszer nyert a bajnokságban két fiaskó mellett, és két „közös” ellenfél is adhat támpontot a várható erőviszonyokról: Győrben 13 pontos vereséget szenvedett, a Pénzügyőrt viszont saját pályáján legyőzte 14 ponttal a Vásárhely. Pénteki vendégünk keretéből mindössze hárman születtek 2000 előtt, és ugyanennyien érik el az MKOSZ adatbázisa szerint a 200 cm-es magasságot – azaz alacsony szerkezetű és fiatal együttessel találkozunk, annak valószínűleg minden sajátosságával együtt.

Vezetőedzőnk, Dzunic Branislav ezúttal is azt várja a csapattól, hogy lépjenek előrébb azokban az alapvető dolgokban, amikre a gyors és agresszív játékunk épül, azaz kemény védekezést, jó lepattanózást és jó tranzíciós védekezést és támadást szeretne látni a pályán.

Dávid Kornél KA – Vásárhelyi Kosársuli
MKOSZ Edzőközpont, péntek 19:00

A felnőtt bajnoki előtt pályára lépnek Horváth Richárd U20-asai is. Vezetőedzőnk jól emlékszik a tavalyi találkozásokra – akkor is erős, ambiciózus és motivált csapatot állított ki a Vásárhely, amely idén sem tér el ettől. Elég ránézni a tabellára: három forduló után a DMTK-val karöltve vezeti a Zöld csoport U20-as részlegét. Ezen a találkozón nem mi számítunk favoritnak, de természetesen edzőnk és a játékosok is mindent meg fognak tenni, hogy jól sikerüljön a hazai bemutatkozás. (Emlékezhetünk, hogy az ASE ellen nem rendeztek U20-as összecsapást.)

Dávid Kornél KA U20 – Vásárhelyi Kosársuli U20
MKOSZ Edzőközpont, péntek 16:00