DKKA Női Amatőr

Újabb komoly idegenbeli erőfelmérő vár női felnőtt együttesünkre

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Szentpáli Gergő tanítványai vasárnap kora délután a szintén hibátlan Miskolcon lépnek pályára.

Egyelőre nemcsak férfi, de női felnőtt együttesünk is elkényeztet bennünket. Szentpáli Gergő tanítványai szoros meccset nyertek meg a liga egyik legerősebb együttese, a BEAC otthonában, aztán nagy verést mértek a Törekvésre, ráadásul a csapatkapitány, Laufer Gabriella nélkül. Most itt az újabb komoly feladat: a több A-csoportban edződő játékossal rendelkező DVTK U23-as csapatához látogatnak a lányok. A borsodi együttes eddig hozzánk hasonlóan kettőből kettőt nyert: hazai pályán az NKA Universitas Pécset, idegenben pedig az MTK-TFSE-t győzte le.

A DVTK U23-at idén egy A-csoportot megjárt, fiatal edző, Kovács Dénes vezeti, aki korábban a PINKK-nél dolgozott. A keretben ott van Aho Tyra, Fárbás Eliza, Oláh Fruzsina, Toman Petra és Vég-Dudás Anna neve is az első csapatból – hogy ténylegesen kik fognak közülük pályára lépni, az vasárnap derül ki. Az élvonalbeli csapat szombaton az A-csoport egyik sereghajtójával, a Cegléddel játszik hazai pályán, ráadásul néhány nappal korábban még az Euroligában lépett pályára, így könnyen lehet, hogy sok lehetőséget kapnak majd a fiatalok, ami a vasárnapi játékidejüket is befolyásolhatja.

Bárhogyan is áll majd fel a DVTK, nekünk azt a csapatot kell legyőzni a vasárnap 14 órakor kezdődő mérkőzésen. Ráadásul nálunk sem alakult minden optimálisan a héten, apróbb sérülések hátráltatták az edzésmunkát. Ennek ellenére Szentpáli Gergő vezetőedzőnk szerint szépen dolgoztak a lányok a héten. Mint mondta, a DVTK személyében egy, a Törekvésnél komplettebb szerkezetű és erősebb csapat következik a sorban, így 40 percen keresztül maximális koncentrációval kell játszanunk. Vezetőedzőnk szerint a lepattanóharc lesz a döntő faktor; ha abban jól szerepelünk, akkor lehet esély a győzelmi széria folytatására.

DVTK U23 – Dávid Kornél KA

Miskolc, DVTK Aréna, vasárnap 14:00

Élő közvetítés lesz a mérkőzésről a DVTK YouTube csatornáján. 

MEGNÉZEM A MÉRKŐZÉST