DKKA Férfi NBI/B

Négyből négynél járnak Kuttor Gergőék

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Nagyszerűen játszott a férfi felnőtt csapat, több mint kétszer annyi pontot szerzett, mint a Vásárhely.

Az U20-asok megtették a magukét. Bár Horváth Richárd csapata két ponttal kikapott, de maximális erőbedobásra, és a kulcsemberek túlóráztatására késztette a Vásárhely fiataljait. Hogy miért fontos ez? Elég nagy az átfedés az U20-as és a felnőtt együttes között Hódmezővásárhelyen, és ezáltal a vendégek tulajdonképpen két éles mérkőzést játszottak.

Noha 13-4-re elhúztunk az első percekben, Borbáthék egyszer még meccsben tudtak maradni. A 8. percben újra egált, 13-13-at mutatott az eredményjelző. Ezt követően nem volt megállás. 19-15-re nyertük az első negyedet, a 14. percben, Szalczgruber Ádám kosara után 28-17-re vezettünk, és a nagyszünetig 36-20-ra növeltük előnyünket. A második tíz percben gyakorlatilag semmi sem jött össze támadásban a vendégeknek.

A meccs képe a második félidőben sem változott. A 27. percig mezőnykosár nélkül állt a Vásárhely, a különbség pedig ekkorra húsz pont fölé duzzadt. Nagyszerű védőmunkát mutattunk be, és bár a másik palánknál sok helyzetet elpuskáztunk, a különbség így is folyamatosan nőtt. Ráadásul Dzunic Branislav tíz játékost rotált aktívan, szépen megoszlottak a játékpercek. A 32. percben már 30 pont fölött járt a különbség, a 39. percben, Simon Benedek triplája után pedig már negyvenet számoltunk a Hódmezővásárhelyre. A vége 83-40 lett.

Tíz játékosunk is legalább 14 percet töltött a pályán, és 26 percnél senki sem játszott többet. Ennek megfelelően sok jó teljesítmény jött a csapattól, közülük is kiemelkedik Kuttor Gergő (12 pont, 12 lepattanó, 24 VAL) dupla-duplája és Molnár Dániel (21 pont, 21 VAL) termése.

Zöld csoportos csapatunk jövő héten vasárnap, Sopronban lép pályára.

Dávid Kornél KA – Vásárhelyi Kosársuli 83-40 (19-15, 17-5, 21-13, 26-7)

MKOSZ Edzőcsarnok, v.: Varga-Záray, Földesi, Gombos (Hoffmann)

DKKA: Tóth P. 9/6, Szalczgruber Á. 8/3, Kuttor G. 12, Keller V. 6, Kis R. 8/3

Csere: Simon B. 8/6, Molnár D. 21/9, Szabó Zs. 9, Somogyfoki P. 2, Hegedűs K., Szalczgruber Zs., Büki B.

Dzunic Branislav: Volt egy kis görcsösség a csapatban, de összességében nagyszerű energiaszinttel játszottunk. Nagyon elégedett voltam a védekezésünkkel. Főleg a befejezéseknél, a festékben követtünk el sok hibát, de ez mindig benne van a játékban. Sikerült viszont végrehajtani azokat az alap dolgokat, amiket szeretnénk játszani. Tudjuk, hogy mit akarunk, és hogyan akarunk játszani – és ez a legfontosabb.

Ahogy a felvezetésben is írtuk, a piszkos munka jó részét elvégezte U20-as csapatunk a felnőttek előtt rendezett találkozón. Sőt, Barthalos Andrásék kis híján meglepetést is okoztak. A záró negyed előtt még 9 ponttal vezettek, és csak a hajrában fordította a maga javára a találkozót a Vásárhely.

Dávid Kornél KA U20 – Vásárhelyi Kosársuli U20 53-55 (12-13, 14-9, 18-13, 9-20)

DKKA: Szalczgruber Zs. 6, Barthalos A. 7/3, Hegedűs K. 21/15, Ugrics B. 6/3, Hüll M. 8

Csere: Arany Zs., Kulifai O. 3/3, Roszel I., Kocsis M., Rigó B. 2, Szántó M., Antal D.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!