Százhalombattán javíthat felnőtt férfi csapatunk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Szombat este a sereghajtó otthonába látogatnak Szabó Zsolték.

A múlt heti soproni vendégszereplés után ismét idegenben lép pályára a Dávid Kornél Akadémia felnőtt férfi együttese az NBI/B Zöld csoportjának 6. fordulójában. Az ellenfél az eddig győzelem nélkül álló, B-csoportos újonc Százhalombattai KSE lesz. A kék-sárga együttes hozzánk hasonlóan túl van már az ASE U23 elleni hazai és a Győr elleni idegenbeli fellépésen, de játszottak a mi meccseinkkel ellentétes pályaválasztás mellett a Pénzügyőrrel és a Vásárhellyel is. Intő jel lehet, hogy utolsó két találkozójukon nagyon nehezen adták magukat, egy hete a Vásárhely csak két ponttal bizonyult jobbnak náluk.

Ezt emelte ki a találkozó előtt Maár Benedek másodedzőnk is. A legutóbbi fordulóban Dzunic Branislavot helyettesítő szakember szerint a SZKSE egyre inkább felveszi a Zöld csoport ritmusát, és jobb csapatról van szó, mint amit az eddigi mérleg mutat. Maár Benedek felhívta a figyelmet a 211 cm magas ’battai centerre, Láncos Krisztiánra, aki közel dupla-duplát átlagolt az elmúlt öt fordulóban. Kis Raulék szokás szerint a saját dolgaikkal foglalkoztak a héten, különösen a kettő-kettő védekezés és a saját térfélen való agresszív játék volt terítéken az edzéseken. Idegenben mindig nehezebb játszani, és több koncentrációra lesz szükség, ráadásul a sérült Tóth Péter továbbra sem áll rendelkezésünkre – tette hozzá Maár Benedek.

Százhalombattai KSE – Dávid Kornél KA

Százhalombatta, szombat 18:00

A felnőttek előtt ezúttal is pályára lépnek az U20-asok. A korosztályos bajnokságban szerzett már győzelmet ellenfelünk, nem is egyet. A 3/1-es mérleg tiszteletet parancsoló, de Horváth Richárd vezetőedző szerint van esély rá, hogy elhozzuk a két pontot az első összecsapáson is.

Dunaharaszti MTK-SZKSE U20 – Dávid Kornél KA U20

Százhalombatta, szombat 15:15

A két mérkőzés a frissen átadott Százhalombattai Kosárlabda Csarnokban lesz, és a hazai klub Twich csatornáján élőképen követhető.