DKKA Férfi NBI/B

Nem volt könnyű menet, de ott vagyunk a Hepp Kupa következő körében

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Egál első félidő után a harmadik negyedben billentettük magunk felé a mérkőzést.

Szalczgruber Ádám nem, Tóth Péter pedig csak rövid ideig tudta vállalni a játékot a PTE-PEAC elleni találkozón. Az első félidőben 23-14-nél elléptünk ellenfelünktől, de a pécsiek visszakapaszkodtak, és különösen jó dobóteljesítményük révén döntetlen körül tartották az állást. A nagyszünetre egyetlen pontos előnnyel mentünk.

49-48 után sokáig a harmadik negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, többször vezetett is a házigazda PEAC. 51-49 után tudtunk elszakadni, és 71-62-nél tíz ponton kívülre kerülni. Innen tulajdonképpen a nagyobb rutinunknak köszönhetően lehoztuk a mérkőzést. A hajrában, 97-78-nál majdnem elérte a húszat is a különbség, majd a végén valamelyest közelebb jöttek a pécsiek.

Összességében nehéz mérkőzésen, Szabó Zsolt ponterős játékának és Somogyfoki Péter gyilkos hármasainak is köszönhetően kiharcoltuk a továbbjutást a Hepp Kupában.

PTE-PEAC – Dávid Kornél KA 87-99 (28-32, 20-17, 17-28, 22-22)

Pécs, v.: Farkas P., Fodor

DKKA: Szabó Zs. 24, Somogyfoki P. 17/12, Simon B. 16/3, Kis R. 15/9, Büki B. 11/3, Tóth P. 6, Keller V. 4, Molnár D. 4, Kuttor G. 2, Szalczgruber Á., Hegedűs K.

Dzunic Branislav: Nem mindenki tudta vállalni a játékot nálunk, ami extra körülményeket teremtett. Akik rendelkezésre álltak, jól játszottak. Az energiaszint és az akarat is rendben volt, főleg a második félidőben. Nem volt egyszerű győzelem, de a lényeg a továbbjutás, ami sikerült.

Címlapfotó: PTE-PEAC