A fiúknak sem lesz könnyebb dolguk: kedden a MAFC ellen vívhatják ki a továbbjutást

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Hazai pályán játszhatunk a Piros csoport egyik élcsapata ellen.

A lányok után kedden a fiúk is lejátsszák Hepp Kupa negyeddöntőjüket. Eddig csak Zöld csoportos és NBII-es csapatokat sodort elénk a sorsolás a Hepp Kupában, a negyeddöntőbe azonban rajtunk kívül csupa-csupa Piros csoportos együttes jutott be. A címvédő Pécset ugyan elkerültük a húzásnál, azonban így sem lesz sokkal könnyebb dolgunk, hiszen a tavalyi finalista, jelenleg a második vonal harmadik helyén álló fővárosiakkal nézünk farkasszemet. Lakits András csapata amellett, hogy szépen menetel a kupasorozatban, 9 meccs óta a Piros csoportban sem talált legyőzőre, és a sorozatba a listavezető PVSK elleni siker is belecsúszott. Érdekesség, hogy idegenben még veretlenek a műegyetemisták, hazai pályán botlottak két alkalommal.

Bár „csak” a Zöld csoportban, de mi is pompás évet produkálunk eddig. Majdnem makulátlan mérleggel vezetjük a bajnokságot, és azt is elbírja a csapat, hogy hétről hétre nem játszik teljes felállással. A rehabilitációját töltő Tóth Péter pályára lépése igazán pikánssá tenné a keddi párharcot (az elmúlt éveket a MAFC-nál töltötte a kiváló irányító), de mellette is voltak, vannak hiányzói a csapatnak. Természetesen azokkal kell foglalkoznunk, akik rendelkezésre állnak – ezt már Dzunic Branislav mondta el a meccs előtt. Vezetőedzőnk szerint, aki hadra fogható, az jó munkát végzett az elmúlt hetekben. Mivel pénteken még rangadót játszottunk a jó erőkből álló paksi fiatalok ellen, így sokat nem tudtunk készülni a MAFC-ból. Arra viszont jó volt a pénteki meccs, hogy egy olyan csapat ellen játszottunk, amely nem volt fizikálisan hátrányban hozzánk képest – mondta Dzunic.

Ez minden valószínűség szerint így lesz kedden is, kell majd tehát a bíztatás. Aki teheti, látogasson ki az MKOSZ-csarnokba és szurkoljon a srácoknak! Aki nem tud kijönni, YouTube-csatornánknak köszönhetően annak sem kell lemaradnia a párharcról.

Dávid Kornél KA – Újbuda MAFC

MKOSZ Edzőközpont, kedd 19:00