Szépen csillogó ezüst

Kadett Regionális Bajnokok Döntője

Budapest, Grosics Gyula Sportiskola

Magyarország négy régiójának győztese csapott össze a hétvégén a régiós bajnoki címért. Kis csapatunknak már ez is nagy dolog volt, hogy a Négyes döntőbe bekerült.

Az első mérkőzésünket a Nyíregyháza ellen játszottuk. Nehezen indult a találkozó, de taktikus játékkal, szépen kidolgozott helyzetekkel lassan gyűjtögettük a pontokat és az előnyünket is. Végül 68-45 re nyertünk. Ezzel a győzelemmel már biztos éremszerzők lettünk, ami önbizalmat adott a délutáni MTK elleni mérkőzéshez is.

Nagyon szépen, gyors támadásokkal kezdtük a mérkőzést, ami meglepte az ellenfelet. Ezt az előnyt végig tartva megnyertük a második összecsapásunkat is. 86-59. Így tovább fényesítettük a képzeletbeli érmünket.

Másnap reggelre maradt a döntő összecsapás a BEAC kadett lányai ellen. Nagyon fordulatos, jó mérkőzést játszottunk, ám apró hibáinkat a rutinosabb pestiek rendre kihasználták. Így a végeredmény 73-69 lett a BEAC javára, de ennek ellenére is elmondható hogy a lányok ötösre vizsgáztak akaratból, erőn felül teljesítettek az eggyel nagyobb korosztályban.

A mosolygós fehérvári lányok nyakában nagyon szépen csillog az ezüstérem is!

 

DKKA-Nyíregyháza 68-45

Ld: Szabó Gréta 13, Nagy Annamária 11

DKKA-MTK 86-59

Ld: Mohai Zita 16, Szabó Gréta 15

DKKA-BEAC 69-73

Ld: Nagy Annamária 18, Mányoky Réka 14

Gratulálok a lányoknak a nagyon szép hétvégi teljesítményükhöz!

Zsolnay Gyöngyi

Csapat: Nagy Krisztina, Boros Lili, Czompó Cintia, Mohai Zita, Nagy Dorottya, Nagy Annamária, Szudárovics Janka, Mányoky Réka, Laufer Gabriella, Szabó Gréta, Farkas Renáta, Csepke Klaudia, Szabó Eszter, Gombás Petra, Fülöp Kata, Arany Sára

Edzők : Zsolnay Gyöngyi , Szondi Ágnes, Szilassy László