Utánpótlás beharangozó

Zárul az alapszakasz a junior és a kadett lányoknál

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Mindkét együttesünk idegenben lép pályára az utolsó fordulóban.

Leány junior csapatunk Oroszlányban lép pályára pénteken a csonka, négycsapatos csoportkör utolsó játéknapján. Bukics Zsolt csapata 4/1-es mérleggel áll a csoportja élén, és győzelem esetén az élen is végez. A piros-feketék szintén 4/1-gyel állnak, egyetlen vereségüket novemberben pont ellenünk szedték össze Székesfehérváron. Azon a mérkőzésen a 32-12-re megnyert negyedik tíz perc volt a döntő, addig egál mérkőzést játszott a két csapat.

Bukics Zsolt vezetőedző a találkozó előtt elmondta, hogy egyértelműen a győzelem a cél, hiszen a csoportgyőzelem kedvezőbb ágra terelné a lányokat a rájátszásban.

MVM-OSE Lions – Dávid Kornél KA

Oroszlány, péntek 15:15

Leány kadett csapatunk nagyon nehéz feladat előtt áll, hiszen a nyolcas csoport második helyezettjéhez, az NKA Pécshez látogat csütörtökön. Itt is egyszerű a képlet: Kovács Dávid tanítványai – mivel a szintén 5/8-cal álló Bajával szemben rosszabb az egymás elleni mérlegük – csak akkor előzhetik meg a Bács-Kiskun vármegyeieket a csoportkör végén, ha bravúrgyőzelmet érnek el Pécsett, miközben a bajaiak elveszítik a Kecskeméti KA elleni hazai meccsüket.

A felkészülést és az edzéseket ráadásul egy sor megbetegedés nehezítette – árulta el Kovács Dávid. A kadett lányok edzője ugyanakkor felszabadult, jóleső játékot vár, és reméli, hogy a csapat ismét kihozza magából azt a teljesítményt, amivel az elmúlt hetekben sorra nyerték a meccseket. A székesfehérvári mérkőzésen a Pécs szinte végig letámadott, amivel rengeteg eladott labdába hajszolta a lányokat – ebben jelentősen javulni kell csütörtökön, ha szoros meccset szeretnénk játszani – tette hozzá.

NKA Pécs – Dávid Kornél KA

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, csütörtök 17:00