Utánpótlás beharangozó

Nagy meccs vár a junior és a kadett fiúkra

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Fordulót rendeznek a serdülő fiúknál is.

Fiú junior csapatunk újabb fontos meccset vív a rájátszás Fehér csoportjában, Zalaegerszegen. A srácok a hét közepén már pályára léptek Szegeden, akkor hiányos csapattal is nagyot játszottak, sőt, nagyon kevés hiányzott a bravúrhoz. Gáll Dominik vezetőedző ezúttal sem számíthat mindenkire, de nem ugyanazzal a kerettel utazhat Zalába, mint Csongrádba. Vannak felgyógyulók, de új betegek is, így a ZTE ellen sem lesz egyszerű dolga junior csapatunknak.

Gáll Dominik a találkozó előtt elmondta: a ZTE hazai pályán különösen veszélyes, csapatunk pedig még mindig nem hozza idegenben azt, amit ténylegesen tud – bár Szegeden már sok pozitív jelet látott. Csütörtökön a regenerációé, pénteken pedig a felkészülésé volt a szerep az edzésen. Itthon tíz ponttal voltunk jobbak a Zeténél – az azon a mérkőzésen működő dolgokat vette elő a csapat a túra előtt.

Zalakerámia ZTE KK – Dávid Kornél KA

Zalaegerszeg, szombat 12:30

Fiú kadett csapatunk két pompás győzelem után ismét hazai pályán szerepel. Vasárnap délután az AKMÉ Körmendi Törpördögök érkezik hozzánk. A Fehér csoportban Blahó Barnabás csapata jelenleg a MAFC-cal együtt vezeti a nyolcast (4/0-ás mérleggel), de vasárnapi ellenfelünk sincs túlságosan lemaradva az élbojtól a 3/1-es mutatójával. A piros-feketék imponáló magabiztossággal érkeztek meg a B-csoportból, hiszen 13/1-es mérleggel nyerték meg azt a nyolcast.

Vezetőedzőnk is érzi, hogy ez most egy igazi vízválasztó lesz, hiszen a találkozó előtt azt mondta, hogy most jön az igazán komoly erőfelmérő a fontos győzelmek után. Blahó Barnabás felhívta a figyelmet a szezon eddigi részében 22,8 pontot átlagoló Bartik Zalánra, akinek kulcskérdés lesz a kikapcsolása. Próbálunk fejlődni napról napra és meccsről meccsre, ezért elsősorban a saját játékunkra koncentrálunk – tette hozzá.

Dávid Kornél KA – AKMÉ Körmendi Törpördögök

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 16:00

Folytatódik a fiú serdülő bajnokság. A főtábla 3. fordulójában A-csapatunk a messzi Nyíregyházára utazik, ahol az NYKK-val, a Vasas Akadémia/B-vel, illetve Soproni Sportiskolával csap össze. A Sopron papíron kiemelkedik a mezőnyből, a Vasas/B ellen pedig a két alapszakaszbeli vereség után pont legutóbb, Székesfehérváron mutatták meg a fiúk, hogy tudnak nyerni. Ugyanezen a tornán a Nyíregyházát is legyőztük.

Nagy Tamás vezetőedző a forduló előtt elmondta: nehéz lesz ilyen hosszú utazás után pályára lépni, hiszen rögtön a forduló első napján játszik a csapat a két hasonló képességű ellenféllel. Vasárnapra egyértelműen a tisztes helytállás a cél. A szakember a csapat B-döntős esélyeiről is beszélt. Ha a hétvégén az első két hely valamelyikén végzünk a csoportban, a Felsőházba jutunk, a 3-4. hellyel az Alsóházba. Mindkét útvonalon bejuthat a csapat a B-döntőbe, de valószínűleg az erősebb mezőny még sok nekünk, az Alsóházban több sikerélményt szedhetnek össze a fiúk.

A DKKA mérkőzései (Nyíregyháza, szombat-vasárnap):

Szombat 12:45 – Dávid Kornél KA – NYKK Eötvös

Szombat 18:15 – Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia/B

Vasárnap 11:00 – Soproni SI KA SKC – Dávid Kornél KA

Serdülő B-csapatunk a fővárosban szerepel az Alsóházban, az Óbudai Kaszások által rendezett fordulóban. Szigetvári Zoltán csapatának elmaradt egy forduló, így hosszú szünet után lépnek pályára tétmérkőzésen ismét. A TFSE, majd a Kaszások lesz az ellenfél.

Szigetvári Zoltán a forduló előtt elmondta: nem volt ideális a csapat felkészülése, hiszen sokan betegeskedtek az elmúlt napokban. A legutóbbi fordulóban olyan csapatokkal találkoztak, akik jóval előrébb járnak nálunk, most viszont van esély szoros mérkőzéseket játszani. Az ellenfelek ismeretlenek. A Kaszásokkal tavaly találkoztunk, de azóta mindkét együttes átalakult – fogalmazott.

A DKKA mérkőzései (Budapest, vasárnap):

12:30 – TFSE – Dávid Kornél KA/B

17:00 – Dávid Kornél KA/B – Óbudai Kaszások

A 3 város tornáján szerepel Pécsett kenguru csapatunk, a Tigrisek. Kovács Tímea együttese a PVSK NKA és az Uni Győr NKA ellen lép pályára vasárnap.

A DKKA mérkőzései (Pécs, vasárnap):

11:00 – PVSK NKA – DKKA Tigrisek

12:45 – DKKA Tigrisek – Uni Győr NKA