Alapszakasz-győztesként fogadjuk az Eszterházy SC-t a Zöld csoportban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Péntek este a tabella alsó feléből érkezik ellenfél az MKOSZ-csarnokba. Jó esélyei vannak U20-as csapatunknak is.

Kezdjük a legjobb hírrel: felnőtt férfi csapatunk vasárnapi, dunaharaszti győzelmével megnyerte a Zöld csoport alapszakaszát. 22 forduló után imponáló, 20/2-es mérleggel állunk a tabella élén, 4 győzelem előnnyel a Tiszaújváros előtt. Pont ennyi forduló van hátra a bajnokság első részéből, de mivel oda-vissza legyőztük a Phoenixet, így már biztosan nem előzhetnek meg minket, négy DKKA-vereség esetén sem.

Az elmúlt hetekben látottak alapján ez nem is reális forgatókönyv. A csapat túljutott egy sérülés- és betegséghullámon, és most már 5 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban. Dzunic Branislav csapatának most egy vasárnap-péntek-szerda meccsritmusra kell beállnia, hiszen jövő héten Nagykőrösre látogat a csapat. Vezetőedzőnk elárulta, hogy ezekben a napokban másfajta edzésmunkát is végez a csapat. Amíg a vasárnapi meccs előtt nagyobb terhelést kaptak a srácok, addig most a regeneráción van a hangsúly. Szakvezetőnk azt is elmondta, hogy két sérültje van a csapatnak, akik még nem tudni, hogy pályára lépnek-e, és ha igen, akkor mennyi játékpercet kaphatnak.

Pénteki ellenfelünk, az Eszterházy SC újonc a Zöld csoportban. Az egri csapat 6/16-os mérleggel a 12. helyen áll a bajnokságban, megelőzve a Pénzügyőrt és a Százhalombattát. Mivel 4 győzelemre vannak a Békéscsaba-Dunaharaszti-NKA Pécs trió mögött, nincs már reális esélyük az előzésre.

A találkozón péntek 19 órakor dobják fel a labdát. A nagyszünetben február Hónap Játékosait köszöntjük.

Dávid Kornél KA – Eszterházy SC

MKOSZ Edzőközpont, péntek 19:00

U20-as csapatunk számára úgy is nyerhető mérkőzés következik az Eszterházy SC fiataljai ellen, hogy a csapat gerince már a harmadik mérkőzését fogja játszani a héten. A junior regionális bajnokságban kedden és csütörtökön is nyertek Horváth Richárd tanítványai, ráadásul a terhek és a percek is szépen eloszlottak, így remélhetőleg maradt még lendület a srácokban péntek délutánra is. Szalczgruber Zsolt és Hegedüs Kornél kivételével mindenki bevethető.

Dávid Kornél KA U20 – Eszterházy SC U20

MKOSZ Edzőközpont, péntek 16:00