Fiú és lány csapatok ellen készültek

A hétvégén, Budapesten kerül megrendezésre az U12-es bajnokság B-döntője a lányoknál, amelyen az együttesek a 9-16. helyekért viaskodnak. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gárdája szeretné továbblépni a csoportjából.

– Amolyan vegyes felkészülésen vagyunk túl, ugyanis velünk hasonló korú lány csapatokkal mindössze négy mérkőzést vívtunk a szezonban, akadtak összecsapások vegyes összetételű, illetve fiú csapatok ellen a régiós bajnokságban. A nyolc fordulós jamboree eredményei alapján jutottunk a B-döntőbe, nem sok hiányzott ahhoz, hogy az A-döntőben bizonyíthassunk – mondta Nagy Sándor a DKKA korosztályos együttesének edzője. – Hármas holtverseny alakult ki, a Pécsi Akadémia ellen 13 ponttal nyertünk, a PVSK-tól 3 ponttal kikaptunk, végül a 2. helyen végeztünk, s lettünk így B-döntősök. Nem sok hiányzott, ha a baranyaiakat legyűrjük, az elitben szerepelnénk.

Amúgy rendkívül komoly volt a mezőny korábbi erőpróbákon, a Szekszárd az első helyen jutott az A-döntőbe, ők a tavalyi bajnokság 2. helyén zártak, a PVSK egy éve 7. lett, a Pécsi Akadémia, 9., egy esztendeje mi a 11. helyen zártunk. Ezúttal a CSATA DSE, a Győri Széchenyi Akadémia és a Kecskemét szerepel a mi kvartettünkben, szeretnénk jól szerepelni, a mezőny első felében végezni, de riválisaink rendkívül erősek.

A fehérváriak szakvezetője különösen Boros Lolától és Horváth Dórától vár sokat, utóbbi a múlt hétvégi, U13-as, a Vodafone Sportcentrumban rendezett B-döntőn csapat legjobbja volt, játékával kiemelkedik az U12-es korosztályból.