Utánpótlás beharangozó

Pályán mindhárom serdülő fiú csapatunk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Folytatódik a rájátszás kadett fiú csapatunk számára. Fordulót rendeznek a Kenguru Bajnokságban.

Kadett fiú csapatunk újabb lépést tehet az országos döntős szereplés irányába. Blahó Barnabáséknak ehhez a Budapesti Honvéd/B-t kellene még egyszer legyőzni hazai környezetben is. A Honvéd/B 2/6-tal, a DKKA 6/3-mal áll a csoportban. Március 20-án találkozott a két csapat a fővárosban, ahol 92-56-ra nyertek Knizse Richárdék.

Blahó Barnabás elmondta: a saját dolgaira koncentrál a csapat és szeretnék a hátralévő összecsapásokból a lehető legtöbbet megnyerni. Hogy ez mire lesz elég? A B-döntő eléréséhez (a 3.-4. helyhez) a saját kezünkben van a sorsunk. Az A-döntőhöz szükség van a többi eredmény kedvezően alakulására is – tette hozzá.

Dávid Kornél KA – Budapesti Honvéd SE/B

MKOSZ Edzőközpont, péntek 16:00

Fiú serdülő fordulót rendeznek a hétvégén. A napokban A-csapatunk vezetőedzőjével, Nagy Tamással készült hosszabb összeállítás a következő mérkőzésekről. Nehéz csoportba kerültek a fiúk, de egy jó szerepléssel megmaradhat az esély a B-döntő kiharcolására.

A DKKA mérkőzései (Budapest):

Szombat 12:45 – Dávid Kornél KA – Pilis Basket

Szombat 18:15 – Dávid Kornél KA – Alba Fehérvár

Vasárnap 16:00 – Óbudai Kaszások/B – Dávid Kornél KA

B-csapatunk az Alsóházban vasárnap lép pályára a Budapesti Csoportban, előbb a Kaszások/A, majd a Lehel Kosársuli ellen. Legutóbb hatpontos vereséget szenvedtek a fiúk a Kaszásoktól, a Lehelt pedig kilenc ponttal győzték le. Szigetvári Zoltán elmondta: szeretnének visszavágni az óbudaiaknak. Motiválja a csapatot, hogy két győzelemmel a csoport élére ugranának, de a legfontosabb, hogy a tanultak alkalmazásával kevesebb hibával, üzembiztosan működjön a csapat támadása és védekezése. Az elmúlt időszakban sok volt a beteg, most viszont úgy néz ki, hogy mindenki hadra fogható – mondta el a csapat edzője.

A DKKA mérkőzései (Budapest):

Vasárnap 11:30 – Óbudai Kaszások/A – Dávid Kornél KA/B

Vasárnap 14:00 – Dávid Kornél KA/B – Lehel Kosársuli

C-csapatunk szombaton Veszprémben lép pályára, először a Dunaújvárosi Sárkányok, majd az Alba/B vagy a VUKE/B ellen. Kodak Gergő csapatának ez lesz az utolsó két mérkőzése a szezonban. Az edző elmondta: csak saját magukkal versenyeznek, és az eredmény másodlagos szempont. Szeretné elmondani a nap végén, hogy látja a csapaton a fejlődést.

A DKKA mérkőzései (Veszprém):

Szombat 11:00 – Dunaújvárosi Sárkányok – Dávid Kornél KA/C

Szombat 13:00 – vereség esetén

Szombat 15:00 – győzelem esetén

Pályára lép leány serdülő B-csapatunk is. Frindt Nikolett tanítványai a VESC, majd a Száguldó Gepárdok ellen játszanak hazai pályán, az MKOSZ-teremben. Edzőnk elmondta: ezúttal is a kőkemény védekezés és a támadásban gyakoroltak alkalmazása lesz az elvárás. Élvezet, akarat, küzdés – ezek a legfontosabbak – tette hozzá.

A DKKA mérkőzései (MKOSZ Edzőközpont):

Szombat 10:00 – VESC – Dávid Kornél KA/B

Szombat 14:00 – Dávid Kornél KA/B – Száguldó Gepárdok

Fordulót rendeznek a Kenguru Bajnokságban. Szombaton a Teleki Blanka Általános Iskolában nagyüzem lesz: délelőtt ismét DKKA-s házi csoportot rendezünk, délután pedig a Zsiráfoké és a Flamingóké a terep. A Tigrisek Várpalotára utaznak, az Ugrómókusok az Alba Regia Sportcsarnokban szerepelnek.

A DKKA mérkőzései:

A-csoport (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, szombat)

9:00 – DKKA Darazsak – DKKA Vezérek

10:30 – DKKA Vezérek – DKKA Ördögök

12:00 – DKKA Ördögök – DKKA Darazsak

C-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap)

10:00 – Alba Fehérvár Kenguruk – DKKA Ugrómókusok

11:30 – DKKA Ugrómókusok – Marcali Szürkefarkasok

F-csoport (Várpalota, vasárnap)

9:30 – DKKA Tigrisek – Várpalota Bébi Gepárdok

12:30 – vereség esetén

14:00 – győzelem esetén

G-csoport (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, szombat)

13:30 – DKKA Zsiráfok – VESC

15:00 – DKKA Flamingók – VUKE Medvék

16:30 – vereség esetén

18:00 – győzelem esetén