DKKA Felcsúton

Felcsúton tartott közös edzést serdülő leány csapatunk a ReálTanoda diákjaival

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Csütörtökön különleges helyszínen vezette délutáni edzését az U14-es leány csapatnak Boda István edzőnk. A létszám sem volt mindennapi, hiszen a lányokhoz mintegy harmincan csatlakoztak a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián a Bicskén, illetve Felcsúton működő ReálTanoda diákjai közül.

Partneregyesületünk 2011-ben hozta létre az intézményt, amely a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásában vesz részt. A szociális és sportprogram mögött a Puskás Akadémia mellett a Real Madrid Alapítvány áll. Küldetése, hogy azok a gyermekek is elkezdjenek sportolni és átélhessék a mozgás örömét, akiknek a családja esetleg nem engedheti meg például felszerelések vásárlását. A DKKA és a ReálTanoda évek óta szervez közös sportolást.

A lányok ritkán tesznek meg ekkora távolságot edzésre menet, ezen a délutánon viszont egyetlen kilométerért sem volt kár. Edzés előtt ugyanis végigjárhatták a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia lenyűgöző létesítményeit, valamint megcsodálhatták a művészeti alkotásnak is beillő Pancho Arénát, illetve annak VIP-részlegét. Olyan ereklyékről készülhettek fotók, mint a névadó olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérme. Baboss Botond szakmai koordinátor jóvoltából a szükséges háttérinformációkat is megkapták a lányok.

A program a közös edzéssel folytatódott. Boda István és Maár Eszter játékos feladatai során hamar kiderült, hogy a ReálTanoda is bőven rejt tehetségeket, akik nemcsak lelkesek és gyorsak, de a labdával is kifejezetten ügyesen bánnak. Az edzés első fele játékos feladatokkal telt, a második részben pedig már a palánkokra is szükség volt.

Látogatásunkat ajándékozással zártuk, így a ReálTanoda-növendékek Dávid Kornél, lányaink pedig Puskás Ferenc Akadémia logós hátizsákkal térhettek haza a közös edzésről. Köszönjük a lehetőséget, hogy ismét a Puskás Akadémián vendégeskedhettünk. Legközelebb is örömmel utazunk Felcsútra.

 

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!