A hetedik helyen zártak

Petz Gábor

Botos Péter

Mozgalmas nyara van az Alba Fehérvár-DKKA két, fiatal játékosának, Balsay Ádámnak és Lukács Norbertnek. A két, tehetséges játékos júliusban, a győri ifjúsági fesztiválon, az EYOF-on volt érdekelt, augusztusban pedig a szófiai Divízió B-s Európa-bajnokságon.   

 

A felkészülés során Nagy Zsombor is a keret tagja volt, de térsérülése miatt már a Kisalföldön sem lépett pályára, nem utazott el a bolgár fővárosba sem. A szófiai küldöttségben nem csak Balsay és Lukács képviselte Fehérvárt, csapatvezetőként Halm Rolland, technikai vezetőként Horváth Orsolya, másodedzőként pedig Peresztegi Nagy Ákos tevékenykedett a csapatnál.

A fiúk a 7. helyen fejezték be az erőpróbát. Az első meccsen 63-51-re verték a norvégokat, Balsay 2, Lukács 5 pontot szerzett. A csehektől 66-56-ra kaptak ki, Balsay és Lukács is 4 pontot jegyzett. A harmadik csoportmeccsen Nagy-Britannia 85-54-re verte a mieinket, Balsay 3, Lukács 2 pontot dobott. A folytatásban Ukrajna 73-59-re győzte le fiataljainkat, Balsay 6, Lukács 4 pontot termelt. A helyosztók során a magyar együttes a 7. helyért vívott derbin volt érdekelt, hatalmas csatában, 63-60-ra legyűrte Csehországot, amely a csoportmeccsek során a végjátékban kerekedett felül fiataljainkon. Ezúttal a magyarok voltak határozottabbak a végén, Lukács 3 pontot dobott, Balsay pedig a legjobbját nyújtotta a tornán, 12 pontot tett a közösbe, ezzel az együttes második legeredményesebbjének bizonyult. 

– Gratulálok a csapatnak, nagyon jó érzés győzelemmel távozni egy ilyen sorozatról. Ezen a mérkőzésen koncentráltan, fegyelmezetten és motiváltan játszottunk – mondta Váradi Attila vezetőedző.