Utánpótlás beharangozó

A junior fiúk a B-döntőben, a kadett lányok a B-döntőért lépnek pályára

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Erős mérkőzésekkel indul a hétvége.

Junior fiú csapatunk péntektől vasárnapig Zalaegerszegen szerepel, a B-döntőben. Gáll Dominik csapata sokáig harcban volt a keresztjátékért a rájátszásban, de végül főleg az idegenbeli nem várt vereségek miatt lemaradt az A-döntő lehetőségéről. A B-döntőt Zalaegerszegen, az Ostoros Károly Csarnokban rendezik meg, sok ismerős ellenféllel. Az első nap, a negyeddöntőben a srácok a MAFC ellen lépnek pályára, akikkel bár egy rájátszás csoportban szerepeltek, legutóbb tavaly találkoztak. Az alapszakaszban két szoros meccsen sikerült legyűrni a fővárosiakat, ami akkor nagy dolognak számított, hiszen ezt a kétszer két pontot vitték tovább a srácok a rájátszásba. A második napon a Falco-Szolnok párosból kap ellenfelet a DKKA az elődöntőben vagy az 5-8. helyért zajló ágon.

Gáll Dominik elmondta: sok hiányzóval készültek a hétvégi megmérettetésre, és csak az utolsó héten tudott a teljes keret együtt edzeni, ami ennek megfelelően jól is sikerült. Egy hónapja játszottak utoljára tétmérkőzést, amibe nyilván nem lesz egyszerű visszarázódni. Vezetőedzőnk felhívta a csapat figyelmét, hogy ez lehet sok játékos számára az utolsó együtt töltött hétvége, ezért azt várja, hogy a fiúk egymásért is küzdjenek a pályán.

A B-döntő programja:

04.26, péntek:

10.00 – Dávid Kornél KA – MAFC (A)

12.30 – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U18 – Szolnoki KA (B)

15.00 – Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE (C)

17.30 – Zsíros Akadémia Kőbánya – Kiss Lenke KA (D)

04.27, szombat:

10.00 – A vesztes – B vesztes (I.)

12.30 – C vesztes – D vesztes (II.)

15.00 – A győztes – B győztes (III.)

17.30 – C győztes – D győztes (IV.)

04.28, vasárnap:

9.00 – I. vesztes – II. vesztes (15. helyért)

11.30 – I. győztes – II. győztes (13. helyért)

14.00 – III. vesztes – IV. vesztes (11. helyért)

16.30 – III. győztes – IV. győztes (9. helyért)

Leány kadett csapatunk számára megkezdődik a keresztjáték a B-döntőért. A lányok is régen játszottak igazán nagy tétre menő mérkőzést, hiszen március 22-én, a tavaszi szünet előtt biztossá vált, hogy megnyerik a rájátszás csoportjukat és megmérkőzhetnek a döntős szereplésért. Az már meglepőbb volt, hogy ezt nem a Szeged vagy a Vasas/B, hanem az NKA Pécs B-csapata ellen tehetik meg. Egy érdekes szövetségi döntéssel ugyanis a pécsieket visszasorolták, és a rájátszást egyébként 0/6-tal, nyeretlenül abszolváló KS Szeged automatikusan bekerült a B-döntőbe. Nagy kérdés lesz, hogy az NKA milyen csapattal áll ki a székesfehérvári, majd a pécsi mérkőzésre, hiszen a kadett játékosaik közül sokan csak az A-csapatban szerepelhetnek.

Az ellenfél ismeretében próbáltunk a héten minden edzésen száz százalékot beleadni és saját magunkra figyelni – mondta el Kovács Dávid a párharc előtt. A lányok a rájátszásban olyan szériában voltak, amivel bebizonyították, hogy bárkit képesek meglepni, és most is harcolni kell – tette hozzá. A leány kadett csapat edzője arról is beszélt, hogy nem volt elvárás a B-döntőbe jutás a szezon előtt, de az az út, amin eddig haladtak, nagyon biztató.

Dávid Kornél KA – NKA Pécs/B

MKOSZ Edzőközpont, péntek 16:00

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!