DKKA Női Amatőr

A legjobb nyolc közé jutás a tét a női Hepp Kupában

Petz Gábor

Petz Gábor

Kedden délután a Vasas Akadémia második csapatán keresztül vezethet a negyeddöntőbe Drávecz Borókáék útja.

November közepén játszott utoljára mérkőzést női Piros csoportos csapatunk. Arra az estére jó szívvel emlékszünk vissza, hiszen a DKKA extra második félidővel, jó védekezéssel és hatékony triplázással legyűrte az élmezőny egyik együttesét, a Sopront. Azóta lényegében a Vasas elleni Hepp Kupa nyolcaddöntőre készülhettek Szentpáli Gergőék. Nem volt zökkenőmentes ez az időszak, hiszen apróbb sérülések és betegségek nehezítették az edzéseket.

A Vasas Akadémia velünk egy „osztályban” szerepel, a Piros csoport nyolcadik helyén. Két győzelmük van a két mögöttük álló együttes, a Törekvés és a Mecsek-PVSK ellen. A Hepp Kupa első körében az ELTE Fortis ellen jutottak tovább. A piros-kékek második keretében több olyan játékos szerepel, akikkel az A-csoportban is számolnak.

Egy meccs dönt a továbbjutásról, úgyhogy nem sokat számít, hogy ilyen-olyan okok miatt ki léphet pályára, és ki nem – hívta fel a figyelmet felnőtt női csapatunk vezetőedzője. Szentpáli Gergő szerint a mérkőzésen kulcs lehet, hogy ki tudjuk-e használni a nagyobb rutinunkat. Fontos lesz, hogy negyven percig agresszíven, koncentráltan védekezzünk, és mi kontrolláljuk a találkozót – tette hozzá.

A találkozó szokatlan időpontban, kedden 17:30-kor kezdődik az MKOSZ-csarnokban. A győztes csatlakozhat a DVTK, NKA Universitas Pécs, MAFC, MTK-TFSE, Sportdarázs-SMAFC, BEAC Újbuda hatoshoz; a legjobb nyolchoz utolsóként szombaton csatlakozik a Mecsek-PVSK-Baja meccs nyertese.

Érdekesség, hogy kedd után vasárnap Pasaréten, a bajnokságban is összecsapunk a Vasas Akadémia II-vel.

Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia II.

MKOSZ Edzőközpont, kedd 17:30

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS