A megkezdett úton haladni

A fiú szakág vezetője, Peresztegi Nagy Ákos szerint tavaly szezonban elért eredmények a rövidesen rajtoló idényben is elérhetők, illetve túl is szárnyalhatók.

– Úgy gondolom, jó úton járunk, az eredmények javultak, az utóbbi években megkezdett programokat folytatjuk – mondja a szakágvezető, aki tavaly az U16-os, fiú csapatot irányította, a 2016-17-es szezonban az U18-as gárda is hozzá tartozik.

– Több változást eszközöltünk a kollégáimmal, az U18-as és az U20-as csapatot lényegében összevontuk, hárman dolgozunk velük, Góbi Henrik, Blahó Barnabás és én. Az NB I/B-s gárdát idén is Blahó Barni irányítja, az U20-as Góbi Ricsi, az U18-at és az U16-ot jómagam. Lényeges, hogy a két, felső korosztállyal hárman foglalkozunk, felosztjuk a munkát.

A szakágvezető meggyőződéssel vallja, jó úton járnak. Ami már az eredményekben is megmutatkozott.

– Egye több válogatott kerettaggal rendelkezünk, az alsóbb és a felsőbb korosztályokban összesen 13 játékosunk húzhatta magára a címeres mezt. Az U16-os és U18-as Európa-bajnokságon is pályára lépett játékos a DKKA-ból, előbbiek között Takács Milán, utóbbiaknál Fülöp Bence. Milán a folytatásban is nálunk pattogtat, Fülöp Bence azonban a közelmúltban a váltás mellett döntött, Kecskemétre igazolt abban a reményben, hogy az NB I-ben szerephez jut. A korosztályos Európa-bajnokságokra visszatérve, az U16-os válogatott, amelynek másodedzője vagyok Váradi Attila mögött, a 13. helyen fejezte be a szófiai tornát, a Ferenczy Tamás által dirigált, 18 éven aluliak a negyedik helyen zártak a Divízió B-s Eb-n. Közel voltak a feljutáshoz, az elődöntőt és a bronzmeccset is nagy csatában veszítették el.

Az akadémia a folytatásban is igyekszik minél több játékost adni a korosztályos válogatott együttesekbe. Az egyéni képzések folytatódnak a 2000-es, 2001-es, 2002-es és 2003-as korosztálynak. A kiemelt csoportban szereplőkkel két évvel ezelőtt kezdték a munkát szakembereink.

– Még profibbá szeretnénk tenni a kiemelt csoport képzését, valamint fontos, hogy a nemzetközi porondon is gyakran megmérettessünk. Ezt célozza, hogy két korosztályban neveztünk az európai tehetségek seregszeméléjére, az EYBL-re. Az U15-ös korosztálynak októberben rendezünk tornát, majd ez a csapatunk januárban, Budapesten lép pályára. Az U17-es fiúk novemberben Prágában, januárban pedig Léván találkoznak. Bár nem mi szervezzük, természetesen várjuk a hagyományosan, február elején megrendezésre kerülő Szent István Kupát, amelyen a 2000-es születésű fiúk szerepelnek. A 18 éven aluli együttesünk a szlovákiai Léván jelenleg egy nemzetközi tornán vesz részt, minden alkalmat megragadunk, hogy külföldi együttesekkel is találkozzunk, lemérjük, hol is tartunk valójában. Rövidesen kezdődnek a hazai bajnokságok, az U16-os együttes a hétvégén elkezdi az országos selejtezőt.     

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS