Tovább szélesíteni az alapot

A Zala Volán élvonalbeli, női együttesétől került a Dávid Kornél Akadémia kötelékébe a nyár elején Gáll Tamás. A kiváló és eredményes szakember az Angliába távozó Zsolnay Gyöngyi szerepét vette át a női szakág élén.

– Július elején álltam munkába, előzőleg a felnőtt, női válogatottal gyakoroltunk Fehérváron, amelynél másodedzőként dolgozom, Stefan Svitek mellett. Örömmel álltam munkába az akadémián, új munkámat komoly kihívásként értékelem. Az utóbbi kilenc esztendőben a zalai, női, NB I-es csapatnál tevékenykedtem. Most a női szakág irányítása mellett az NB I/B-s, amatőr női csapat és az U17-es, kadett korosztály edzéseit is irányítom, fontos volt, hogy legyen saját csapatom, amelynek naponta vezényelhetek edzéseket. Építjük a jövőt a DKKA-nál. Az említett, két gárda között amúgy komoly átfedés van, mindössze három játékos nem lép pályára mindkét csapatban. A fehérvári utánpótlás szakmai vezetőjétől, Farkas Sándortól minden támogatást megkaptam, s ez nem lesz másként a folytatásban sem. A kollégákkal is igyekszem harmonikus munkakapcsolatot kialakítani, a fiúknál dolgozó Mészáros Áron edzéstervét a lányoknál folyó napi munkába is igyekszünk beilleszteni. Szeretnénk tovább szélesíteni az alapot, minden korosztályban bevonni újabb gyerekeket, rövidesen ismét indul a toborzás a fehérvári iskolákban. Az U12-es csapatban pattogtat a legtöbb gyerek, ezért ott ketten felügyelik a munkát, Nagy Krisztina és Ádám Csilla. Az U13-as csapatot Nagy Sándor, az U15-öt Kertész Zsolt, az U19-et pedig Bekő Zsolt irányítja.

Gáll Tamás elmondta, az NB I/B-s bajnokság szeptember 23-án indul, együttes Nagykanizsán lép pályára. A szakember gyakorlatilag hazatér, hiszen Zalában, igaz, nem Kanizsán, hanem a megyeszékhelyen, Zalaegerszegen született, lett élvonalbeli sportoló, majd edző.