Adományosztás, két helyszínen

A koronázó városban, a Tüzér utcai lakásotthonban, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórházban is csillogó szempárok fogadták a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia küldöttségét. A gyerekek nagyon várták a vendégeket, akik déligyümölcsökkel, könyvekkel, plüssállatokkal és játékokkal telepakolt dobozokkal és zsákokkal érkeztek.

 

A Tüzér utcai otthonban az ötletgazda, Peresztegi Nagy Ákos, a fiú szakág vezetője, kollégája, a lányok szakmai munkáját felügyelő Salamon Endre, valamint Kálmán Tamás edző képviselte az akadémiát. Előzőleg Tanárki Mária, az intézmény vezetője egyeztette a látogatás részleteit a DKKA vezetőivel, akik meghatottan fogadták, hogy a nebulók rövid műsorral, versekkel készültek a jeles eseményre, valamint általuk készített ajándékokat is átadták a vendégeknek.

Peresztegi Nagy Ákos jelezte, azon nebulók, akik érdeklődnek a kosárlabda iránt, január 7-én a DKKA és az Alba Regia SC vendégeként megtekinthetik a felnőtt együttes, a TLI-Alba Fehérvár következő, hazai, január 7-én esedékes ZTE elleni összecsapását. A férfi szakág vezetője elmondta, évekkel ezelőtt, a szegedi, felnőtt, női együttes vezetőedzőjeként szembesült először adománygyűjtéssel, majd az ajándékok kiosztásával, a szegedi kórház gyermekosztályát látogatták meg a SZEVIÉP játékosai. A Tisza-parti gárdánál komoly hagyományai voltak a jótékonykodásnak, az edző megfogadta, a folytatásban ő is szorgalmazza majd csapatainál. Így történt Baján, majd Miskolcon is, valamint Fehérváron is szeretne hagyományt teremteni.

A lakásotthon után a fehérvári kórházat, a gyermek- és csecsemőosztályt is meglátogatták a kosarasok, utóbbi helyszínre Peresztegi Nagy Ákos, Salamon Endre, valamint két edző, Kertész Zsolt és Nagy Dániel látogatott el. A gyermekosztályon a főorvos, dr. Simon Gábor fogadta és köszönte meg az önzetlen segítséget. Az emeleten, valamint a többi helyszínen Vajdáné Csák Rózsa osztályvezető főnővér kalauzolta a vendégeket.

– Szeretnénk szebbé tenni azok gyerekek karácsonyát, akik betegség miatt nem tölthetik az ünnepek otthon, családi körben. A kosárlabda látványos sport, mindenki ismeri, még a gyerekek is. Ha mást nem, annyit biztosan tudnak róla, hogy magas emberek pattogtatják a labdát a palánk alatt. Bízom abban, hogy a kórház kis lakói, ha felgyógyulnak, majd bekopognak a Gáz utcai sportcsarnokba, s azt mondják, kosárlabdázni szeretnének. Jelenleg 450 fiú és lány gyakorol nálunk, mindenkit szeretettel várunk, aki érdeklődik a népszerű sportág iránt – mondta Peresztegi Nagy Ákos.

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!