Az országos döntőben szerepelnek

A felnőtt csapattal, a TLI Alba Fehérvár rájátszásba igyekvő együttesével gyakorlatilag azonos időben kelt útra Baranyába szerdán délután a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U18-as gárdája is. A fehérváriak a nyolc csapatot számláló országos fináléban, csütörtökön kezdik meg szereplésüket a Mecsekalján. Peresztegi Nagy Ákos együttese szeretne meglepetést okozni.

A koronázó városiak a nyitónapon, reggel 9-kor a házigazda Pécs, 13 órakor a MAFC, pénteken pedig a Szombathely csapatával találkoznak a csoportküzdelmek során. Szombaton következik a keresztjáték, valamint a helyosztók.

– A 18 éven aluliak számára más rendszerben kerül megrendezésre a bajnokság és a döntő, mint a 21 éven aluliak esetében, teljesen más a szezon lebonyolítási rendje. Az U18-as gárdánk a 6. helyen fejezte be az alapszakaszt, valamint ugyanezen pozícióban zárta a középszakaszt is. A döntő kapcsán is ez a helyezés tűnik reálisnak – közölte az elutazás előtt Peresztegi Nagy Ákos, a csapat vezetőedzője.

Szeretnénk meglepetést okozni, azaz az elődöntőbe kerülni, de ez nem lesz könnyű. Az elődöntőkben a csoportok első két helyezettje csatázik, ha odáig eljutunk, hatalmas bravúrt hajtunk végre. A négyesünkben szereplő gárdák közül a a Pécs mindkét találkozón legyőzött bennünket, miként a MAFC is, ezeken találkozókon rendre 15 pontos vereségeket szenvedtünk. A vasiakat kétszer megvertük, bízom abban, hogy ez nem lesz másként ezúttal sem.