Baján bizonyíthatnak a fiúk

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U14-es, fiú együttese a hétvégén Baján lép pályára, az országos döntőben. Kertész Zsolt tanítványai a négy közé igyekeznek.

A fináléra a Sugovica-parti városban kerül sor, a küzdelmeket május 28-tól 31-ig rendezik. A DKKA korosztályos gárdája megnyerte az alapszakasz küzdelmeit, majd a Nyugat-Dunántúl négyfordulós főcsoportdöntői során, az utolsó körben biztosította helyét az országos döntőben.

– A bajaiak pályázat útján nyerték el a rendezés jogát, két csoportban kerül lebonyolításra a nyolcas finálé, a mi négyesünkbe mellettünk a Vasas, a Zalaegerszeg és a Körmend került. Ilyen sorrendben lépünk pályára ellenük, próbáljuk megszerezni a kvartett második helyét, ami azt jelentené, a folytatásban a négy között, éremért harcolhatunk. Szeretnénk továbblépni, ezzel a céllal utazunk Bács-Kiskun megyébe – közölte Kertész Zsolt.

– A ZTE egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, a többiek verhetőek. A másik négyesben a házigazda Baja, a Szolnok és a MAFC küzd a továbbjutásért. Ha ott leszünk a négy között, nagy bravúrt hajtunk végre. A szezonban a Vasas elleni mindkét meccsünket elveszítettük, szorosan, az egyik találkozón például 16 ponttal is vezettünk. A Körmenddel egyszer találkoztunk, őket felülmúltuk, tehát nem lehetetlen a bajai küldetésünk.

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS