Győrben szerepelnek a lányok a döntőben

Gond nélkül került az országos, nyolcas fináléba a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U15-ös, lány együttese. Az egykori válogatott kosaras, Zsolnay Gyöngyi által dirigált tanítványok a kadett, regionális bajnokság második helyén zártak, május 27-től 30-ig pedig Győrben lépnek pályára a 15 éven aluli bajnoki fináléban.

– Többfordulós rendszerben lehetett kivívni a kisalföldi szereplés jogát, mi gyorsan biztosítottuk helyünket hazánk legjobb, korosztályos gárdái között, az utolsó két fordulónak már nem volt különösebb tétje a számunkra – mondta Zsolnay Gyöngyi.

– Természetesen mindent elkövettünk a minél jobb szereplés érdekében, igyekeztünk jól felkészülni a győri erőpróbára. A négy közé kerülést tűztük ki célul, ha ez megvalósul, nagyon elégedettek leszünk. Az eddigi mérkőzéseken kiderült, hogy a CSATA, a Vasas és a Sopron előttünk jár, persze, ezen együttesek sem verhetetlenek. A csoportmeccsek során a Vasassal, a BEAC-cal és a Kecskeméttel találkozunk, a kvartettből az első két együttes lép tovább, nagyon bízom abban, hogy ezt a tervünket megvalósítjuk. A csapat négy éve gyakorlatilag ugyanazon összeállításban szerepel, ebben rejlik az ereje, valamint abban, hogy a lányok nagyon tudtak küzdeni, harcolni egymásért.