Bajnokainkat is köszöntötték

A városházán fogadta a legsikeresebb sportolókat a település polgármestere

 

Nagyszerű szezont fut a fehérvári, kosaras utánpótlás, az Alba Fehérvár-DKKA U16-os és U18-as együttese is bajnoki aranyérmes lett, előbbiek Szolnokon, utóbbiak Nyíregyházán szerezték meg a legfényesebb medáliát, Matt Donnard és Pethő Ákos szakvezetők irányításával. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András polgármester – a korábbi esztendők hagyományait követve – a közelmúltban sikerrel szerepelt diáksportolókat köszöntötte: kosarasok, röplabdások, futballisták és
rögbisek érkeztek a városházára szakvezetőikkel és tanáraikkal. Az U16-os és U18-as csapatunk mellett másodnak is jutott a legfényesebb éremből a közelmúltban, ugyanis bajnok lett a Fehérvár Rugby Club U16-os lány és a Fésűs Röplabda Akadémia U13-as fiú gárdája, továbbá diákolimpiát nyertek a Tóvárosi Általános Iskola II. korcsoportos futballistái.

Elsőként az Alba Fehérvár fiataljait köszöntötte a város első embere, az U18-as csapat képviseletében Takács Milán, az U16-os gárda részéről Kass Balázs vehette át az elismerést a két szakvezető, Matt Donnard és Pethő Ákos társaságában.
– A sport rendkívül fontos a város polgárainak életében – kezdte beszédét Cser-Palkovics András. – Az emlék még friss, alig pár napja, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Videoton futballistáit köszöntöttük itt, most pedig a díszteremben a diákolimpiai győzteseknek és fiatal bajnokcsapatoknak gratulálhatunk. A négy megjelent sportközösség szép teljesítményével hozzátartozik a sportolóira mindig büszke városunk kiemelkedő sportéletéhez. Ami pedig az eredményességnél is fontosabb: amit a sport adni képes az ember életében, ami végigkíséri. Ebbe az élmények és az emlékek is beletartoznak. Gratulálok nem csak a sportolóknak, hanem az edzőknek és a felkészítő tanároknak. Sportvárosnak lenni nem szólhat csak a legtehetségesebb fiatalok menedzseléséről. Legalább ennyire fontos, hogy ebben a városban csak úgy nőjön fel fiatal, hogy pontosan értse, miért lényeges a sport az ő életében. Akkor is tisztában legyen ezzel, ha sportoló válik belőle és akkor is, ha nem. A legfontosabb, hogy lélekben és fizikailag is egészséges ember legyen.