Bravúros győzelem a Bikáknak

Korosztály: Fiú kadett (U16)
Csoport: Regionális bajnokság
Forduló: 1. forduló
Helyszín: Sopron
Terem: Novomatic Aréna (kis terem)
Dátum: 2020-02-27
Csapatok: Soproni SI/B – DKKA Bikák
Eredmény: 63 : 64
Negyedek: 15 : 18, 19 : 8, 11 : 20, 18 : 18
Edzői értékelés: Ha ma egy cikket olvas végig valaki, akkor az kérem, hogy ez legyen.

Ennek a meccsnek régebbre visszanyúló története van. Az első félévben győzelem nélkül, az A csoportból kieső Bikák találkoztak a C csoportból feljutó, a DKKA D/IV-től mindösszesen 4 ponttal vereséget szenvedő Sopronnal.

Az első félév visszajelzéseinek összegyűjtésére és a lehetséges változtatások megbeszélésére két találkozót is tartottunk pályán kívül, a fiúkkal. Sok új és régi problémára derült fény, a legfontosabb az volt, hogy a fiúk sem érezték úgy, hogy mindent beleadtak mentálisan és fizikailag minden meccsen. Tehát nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Illetve megosztottam én is (valamint visszajelzést is kértem), hogy én mit tudok változtatni a munkámon.

Közös megegyezéssel egy új időszámításba kezdtünk, az eredményesség reményében. 4 hétig dolgoztunk keményen. Becsúszott 2 nehezebb edzés és 1 gyenge edzőmeccs. Nagyon fárasztó volt a fiúknak. Az elmúlt egy hét pedig nekem volt nehéz, a betegségem miatt. Mégis mindent megtettek a fiúk, amit kitűztünk feladatnak.

Majd eljött a tegnap, ahol minden csak ment magától. Nem kellett a fiúkat tolni, nem kellett semmit újra elmagyarázni, mindennek megvolt a rendszere és a fiúk végig az szerint dolgoztak, amit közösen elhatároztunk, az első embertől az utolsóig egy célért, egy hittel megcsinálták.

Volt pont, ahol az ellenfél vezetett 12 ponttal, és egy ilyen kevés pontos meccsen ez gyilkos különbség is lehet. Rebbenés nélkül ment tovább a CSAPAT és ledarálta az ellenfél előnyét 2 perc alatt. A 4. negyedben az utolsó 3 percig fej fej mellett volt a 2 csapat, onnantól viszont higgadtabban cselekedtünk az ellenfélnél, eredményesen fejeztük be a helyzeteinket, 5 másodperccel a vége előtt 2 büntető következett 64-62 es vezetésnél. Az első büntető a gyűrű tövéről felpattant 1 métert majd beesett, a második kimaradt, Ugrics Bálint rámart a labdára másik 3 sopronival együtt, Őt ugyan sikerült kirakni szabálytalanul a pályáról, viszont a labdát már nem szerezték meg így 1 hónap kemény munka igazolása lett ez az 1 pontos győzelem, amiből mindenki kivette a részét a csapatból.

Hatalmas gratuláció a csapatnak, életem legjobb meccse volt ez minden téren, a terv az, hogy mindezt a hazai meccseken is megmutatjuk.

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Ugrics Bálint 12/3
Heinrich Vilmos 11/3
Nagyela Gergő 3
Rózsa Levente 6
Sisa Zoltán 2
Guttmann Benedek 3/3
Magyari Imre Márton 8
Csaba Áron 16/6
Jaczó Ádám 3/3
Tóth Bálint 0
Szaniszló Bence 0
Edző: Horváth Richárd

 

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS