Csütörtökön kezdődik a Szent István Kupa

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A Real Madrid, a Stellazzurra Roma és a Bayern München ellen is pályára lép az U16 Selection Székesfehérvár, közte több játékosunkkal.

Két négyes csoportban rendezik a Szent István Kupa 2024-es küzdelmeit. Az A-jelű kvartettbe U16-os fiú válogatottunk mellett a németek korosztályos csapata, az olasz Orange1 Basket Bassano és a montenegrói KK ProBasket Tivat került, míg a B-csoportban az U16 Selection Székesfehérvár mellett ott lesz a Real Madrid, a Stellazzurra Roma és a Bayern München. Csütörtökön, pénteken és szombaton kerül sor a csoportmeccsekre, vasárnap pedig a helyosztókat rendezik az Alba Regia Sportcsarnokban.

A két fehérvári egyesület döntése értelmében a Dávid Kornél KA és az Alba Fehérvár egyaránt 7-7 játékossal képviseli Székesfehérvárt, és természetesen a kadett fiúk vezetőedzője, Blahó Barnabás is ott lesz a csapat kispadján. A DKKA-ból ezúttal Debreczeny Dávid, Knizse Richárd, Mészáros Gergő, Orbán Olivér, Sipos Ádám, Szabó Marton és Szász Mátyás került a Selection csapatba. A legfontosabb, hogy a fiatalok kiélvezhessék, hogy ilyen kaliberű játékosok ellen léphetnek pályára – mondta el Blahó Barnabás a torna előtt. Hozzátette, hogy ez a hétvége bizonyára mindenki számára örök emlék marad.

A torna programja mellett az induló csapatok kerete is megtalálható a kupa honlapján. A mérkőzéseket élőben lehet majd nézni a YouTube-on.

A csoportmérkőzések programja:

Stellazzurra Roma – U16 Selection Székesfehérvár

Alba Regia Sportcsarnok, csütörtök 17:00

Bayern München – U16 Selection Székesfehérvár

Alba Regia Sportcsarnok, péntek 19:15

U16 Selection Székesfehérvár – Real Madrid

Alba Regia Sportcsarnok, szombat 17:30

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!