DKKA Férfi NBI/B

A SMAFC-ot fogadjuk a Zöld csoportban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Nem lesz könnyebb dolgunk, mint az előző fordulóban, Hódmezővásárhelyen.

A múlt heti, Vásárhelyi Kosársuli elleni mérkőzés előtt leírtuk, hogy nehéz időszakon megy keresztül a csapat a sok sérülés és betegség miatt. Már Hódmezővásárhelyen is meglátszott a csapat játékán a sok viszontagság, és a negyedik negyedben ellenfelünk magabiztosan kerekedett fölénk. Nos, a helyzet még nehezebb lett azóta. Kulcsjátékosok sérültek, illetve betegedtek meg, ami rányomta a bélyegét a heti edzésmunkára, minőségben és létszámban egyaránt.

A feladat most is nehéz lesz, de nem lehetetlen. Míg múlt héten egy jó formában lévő, az új játékosai által új lendületet kapó együttes otthonában léptünk pályára, most egy, a dobogón álló, fiatalos, lendületes, ám az elmúlt két találkozóját elveszítő csapat érkezik hozzánk. A Zöld csoport több csapata is bebizonyította már, hogy idegenben nem verhetetlenek a kék-fehérek, akik saját pályájukon 8/1, vendégként viszont negatív, 3/5-ös mérleggel rendelkeznek. A hazai pálya pedig nagy előny lehet a SMAFC ellen – mondta el vezetőedzőnk a mérkőzés előtt. Branislav Dzunic szerint, mivel fontos meccsről van szó, bármilyen felállásban is, de meg kell próbálni nyerni.

A felnőtt meccs pénteken 19 órakor kezdődik az MKOSZ-csarnokban.

Dávid Kornél KA – SMAFC 1860 Soproni Egyetem

MKOSZ Edzőközpont, péntek 19:00

U20-asaink a felnőtt csapattal ellentétben csaknem teljes kerettel vághatnak neki a mérkőzésnek, egyedül Hegedüs Kornél nem bevethető. A SMAFC fiataljai a 8. helyen állnak 6/9-es mérleggel. Az „odavágón” 73-58-ra nyertünk Sopronban, és ezúttal is a DKKA tűnik esélyesebbnek. Horváth Richárd vezetőedző elmondta, hogy a nagy különbségű hódmezővásárhelyi vereség után rendbe kellett tenni a fejeket. A győzelemhez mindenképpen jobb játékra lesz szükség, mint az előző hétvégén – tette hozzá.

Dávid Kornél KA U20 – SMAFC 1860 Soproni Egyetem U20

MKOSZ Edzőközpont, péntek 16:15

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!