DKKA Továbbképzés

Tegnap edzőink a Yellow Road System szervezésében előadáson vettek részt.
A RISE (Ruler – Individual –Supporter – Expert) az egyén(ek) személyiségének definiálásával az adott egyén(ek) döntéshozatali mechanizmusát, ebből adódóan
motivációs térképét beazonosító rendszerről kaphattunk képet.

A RISE rendszer egyedüli pszichológiai rendszerként tudja meghatározni az elemzett személy idol személyiségét.
A tesztek időben rá tudnak mutatni a gyermekeknél megtalálható, általában a család és az iskola, a baráti környezet hatása által bekövetkezett személyiségmódosulásokra. A rendszer így lehetőséget ad a szülők, tanárok, edzők számára, hogy a gyermekkel kapcsolatos jövőbeni kritikus döntéseiket – elsősorban az életét jelentősen meghatározó kérdésekben – a gyermek valódi személyisége alapján, ne pedig a jelenben tapasztalt módosulások mentén hozza meg.

A sportolók kiválasztásában, a csapat összeállításában, a motivációs rendszer kiépítésében és az edzők, illetve a játékosok felkészítésében alkalmazható rendszer a kézilabda, a labdarúgás és a kosárlabda terén már komoly tapasztalattal is rendelkezik.
A RISE legerősebb területei: a sikeresen működő csapatok összeállításához szükséges kiválasztás, a motivációs rendszerek felépítése, az utánpótlás módszertanának felépítése és menedzselése, a játékosok megfelelő irányba történő terelése, a fiatal tehetségek élsportolóvá válás útvonalának és folyamatának menedzselése.

Remélhetőleg, Akadémiánk számára lesz folytatása az ismeretszerzésnek, felmérhetjük vele a későbbiek folyamán játékosainkat.

Bővebben itt olvashattok róla: http://www.yellowroadsystem.com/