Együttműködés-társadalmi szerepvállalás-Reál Tanoda

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia-DKKA

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia számára fontos a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása,ezért létrehozta 2011-ben a RealTanoda”-t : Felcsúti Sportiskola az Egyenlő Esélyekért programját.
A program legnagyobb partnere a Real Madrid sportclub, ahonnan szakemberek érkeznek képezni a programban résztvevő edzőket, akik feladatukat jótékonysági felajánlásból végzik.

A három bicskei és egy felcsúti intézmény általános iskolás tanulói hetente kétszer futballoznak vagy kosárlabdáznak egy-egy órát a Puskás Akadémián és a felcsúti sportcsarnokban. A növendékek a keddi edzés után hideg élelmiszercsomagot, pénteken meleg vacsorát kapnak az Akadémia jóvoltából.

Karácsonykor edzőfelszerelést kapnak, bemutató edzéseken,kirándulásokon,színházi programokon vehetnek részt, ill. idén márciusban 6 napos Madridi utazást kaptak a gyerekek, a Reál Madrid vendégeként érkeztek a spanyol fővárosba.

A programban részt vevő 80 gyermek nagy része futballozik, de 14 fő kosárlabdára jár Siposné Bokor Katalinhoz Alcsútdobozra.
A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jóvoltából évente kétszer edzőink tartanak játékos foglalkozást a hozzánk érkező gyerekeknek, jövő hét szerdán fogadja a DKKA Alapítványa a Reál Tanodás tanulókat. Itt Gáll Tamás női szakágvezetőnk jóvoltából ismerkedhetnek majd a sportággal a fiatalok, akik bemutató edzésünkön vesznek részt.