DKKA Férfi NBI/B

Egy-egy győzelem és vereség a mérleg a felnőtteknél

Férfi B-csoportos csapatunk a Pénzügyőr otthonában győzött, amatőr női csapatunk A-csoportos ellenféllel játszott szoros találkozót.

Dzunics Branislav tanítványai péntek este vendégeskedtek a szintén Zöld csoportos Pénzügyőr SE otthonában. A budapesti Camugoban lejátszott mérkőzés ellentétes félidőket hozott. Az első húsz percben, különösen a második negyedben, jelentős előnyt épített fel a PSE, nekünk pedig alaposan meggyűlt a bajunk a kosárszerzéssel. A térfélcsere után aztán a játék képe is alaposan megfordult. A meccs második felében mindössze 15 pontot szereztek a hazaiak, így, ha nem is túl jó dobóteljesítménnyel, de megfordítottuk a találkozót és 62-53-ra nyertünk.

Pénzügyőr SE – Dávid Kornél KA 53-62 (20-17, 18-10, 8-18, 7-17)
DKKA: Büki B., Szalczgruber Á. 2, Tóth P. 19, Hegedűs K. 4, Keller V. 9, Barthalos A., Molnár D. 13, Kuttor G. 6, Kis R. 13.

Keller Vidor értékelése: 

DKKA Női AmatőrSzombaton Szentpáli Gergő csapata az A-csoportban a legutóbbi szezonban a rájátszásig jutó BEAC-ot fogadta az MKOSZ-csarnokban. A vendégek teljes kerettel, válogatott játékosokkal és három külföldivel érkeztek. A két csapat között papíron meglévő különbség azonban sokáig egyátalán nem látszott meg a pályán. Bár főleg a BEAC vezetett, de Laufer és Varga vezetésével nagyon szépen tartottuk magunkat; a lányok elsősorban támadásban jeleskedtek. A fővárosi együttes csak a 3. negyedben tudott ellépni, de 14 pontnál nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni. Az utolsó tíz percben végig tíz pont körül billegett a különbség, és végül több mint tisztes eredményt értünk el: mindössze 6 ponttal, 92-86-ra nyert az újbudai együttes.

 

Dávid Kornél KA – E.ON ELTE BEAC 86-92 (16-18, 30-30, 17-25, 23-19)
DKKA: Frindt N. 15/3, Szücs R. 12/6, Varga S. 27/15, Laufer 22/3, Drávecz 4. Csere: Vas B., Papp L. 4, Kötő L., Szücs L. 2.

Szentpáli Gergő és Laufer Gabriella értékelése:

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!