Egyetlen percét sem cserélné el a szezonnak – interjú Blahó Barnabással

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Fiú kadett csapatunk a B-döntő ötödik, az összesített tabella tizenharmadik helyén zárta a szezont, ami bővelkedett izgalmas és szép pillanatokban is. Egy ideig az A-döntős szereplés is ott volt a levegőben, majd a B-döntő is kevésen múlt – ahol viszont nagyon szépen szerepeltek a fiúk. Blahó Barnabás értékeli a kadett csapat évadát.

Három szoros meccset jatszottatok a B-döntőben. Majdnem megcsíptétek a Debrecent, de aztán két végjátékból is jobban jöttetek ki. Elégedett voltál a látottakkal?

Úgy gondolom, hogy nincs szégyenkezni valónk. Ahogy említetted, a Debrecen ellen egy kiélezett végjátékot tudtunk játszani. Van bennem némi hiányérzet, de ha azt vesszük, hogy az alapszakasz során két sima vereséget szenvedtünk ellenük, akkor büszkék lehetünk, hogy a bajnokság végére egészen közel kerültünk hozzájuk. A Falco ellen mindig nehéz játszani, de végig higgadtak tudtunk maradni. Nagyon akarták a srácok a győzelmet és rengeteget tettek is érte, úgyhogy megérdemeltük, hogy az 5. helyért játszhassunk. Az utolsó meccsen az Újpest ellen pedig elég görcsösek voltunk, hiszen mindenki győzelemmel akarta lezárni a szezont. Ez rányomta a bélyegét a játékunkra, de a végjátékban mutatott nagy fordítással, úgy gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg a bajnokság 13. helyét.

Így ünnepelték a srácok a B-döntőbe jutást

Mennyire reális ez a pozíció?

Látva az előttünk végzett csapatokat, én azt gondolom, hogy reális eredmény született. Visszatérve a Debrecen elleni meccshez. Ha az másképp alakul, a helyezést tekintve szerintem akkor is maximum egy-két hellyel tudtunk volna előbbre lépni. De a sportban nincs „ha”, ráadásul így 2 győzelemmel tudtuk zárni a szezont.

Milyen utat járt be a csapat az egész szezon során? Hogy értékeled az egész éves munkát?

Sok volt a hullámzás a játékban. Nagyon nehéz csoportokon keresztül tudtuk beverekedni magunkat a B-döntőbe. Az alapszakaszban elszenvedtünk jó néhány nagy pofont is, mégis ott voltunk sokáig, hogy akár az elit körben is folytathatjuk a rájátszást. Aztán a rájátszásban is sokáig úgy tűnt, hogy akár még a keresztjáték is elérhető, aztán a B-döntő is kérdésessé vált. Végül olyan játékkal és küzdéssel sikerült bejutni, amit öröm volt átélni a fiúkkal, és ami miatt egyetlen percét sem cserélném el a szezonnak.

Miben fejlődtetek a legtöbbet?

Egész szezon során a játékosok egyéni kvalitásait próbáltuk előtérbe helyezni. Ez néha jobb, néha gyengébb teljesítményhez vezetett a mérkőzéseken, de azt gondolom, hogy mindenkinél meg lehetne nevezni olyan dolgokat, amiben előrébb lépett. Amikor ezek a kockák összeálltak, öröm volt nézni a fiúk játékát.

Sok volt a hullámzás a játékban, de végül a helyére került a csapat

Hogy alakul a keret jövője? Ki marad a korosztályban és ki megy tovább a juniorok közé?

16 fős kerettel dolgoztunk idén, akik közül heten jövőre feljebblépnek, 9 játékos pedig továbbra is U16-os korú lesz.

Mivel fog telni a nyár? Meddig edzetek? Lehet érdemi munkáról beszélni a táborban?

Júniusban még a megszokott edzések zajlanak, az utolsó héten pedig már a táborok lesznek. Egy jó hangulatú tábort szeretnénk összehozni, ahol a kosárlabdáé a főszerep, és ahol értéket kapnak a játékosok. Az is nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat és jövőre is vissza akarjanak jönni. A július fog úgymond pihenéssel telni. Kapnak a srácok egy erőnléti programot, amit a nyáron el kell végezniük. Illetve az aktív pihenés mellett lehet fejlődni az egyéni dolgokban is.