Szentpáli Gergő

Szeretnénk még magasabb szintre emelni a játékstílusunkat – interjú Szentpáli Gergővel

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Női felnőtt csapatunk vezetőedzője a bajnokság végeztével sem unatkozik. Amellett, hogy már a jövő évi, élvonalban induló csapat játékoskeretét tervezi, az U20-as válogatott edzőjeként a héten megkezdi a korosztályos Európa-bajnokságot Vilniusban.

Egy ilyen szezon után volt kérdés a közös folytatást illetően?

Természetesen nem. Könnyen megegyeztünk a következő szezonról. Úgy érzem, egyik félben sem voltak kérdőjelek a közös folytatásról.

Végül aranyérem nélkül zártuk a szezont. A szép pillanatok és a fejlődés ellenére van benned hiányérzet emiatt?

Természetesen van. Nagyon szerettük volna megnyerni valamelyik sorozatot, azt gondolom, a bajnokságban ezt meg is érdemeltük volna. Azóta többször visszanéztem a döntő párharcot. Igyekeztem analizálni a saját hibáimat. Az biztos, hogy a lányok 80 percen keresztül küzdöttek, így ők csak dicséretet érdemelhetnek.

Még magasabb szintre emelné a csapat játékát

Eddig két alapemberünk, Laufer Gabi és Varga Sára szerződéshosszabbítását jelentettük be, de a háttérben gőzerővel zajlik a munka. Milyen szempontok szerint alakítjátok ki a jövő évi, A-csoportos keretet?

Az Akadémián a mindennapjaink nagy részét már a jövő évi csapat építése teszi ki. Saci és Gabi mellett szerencsére több maradónk is lesz, aminek nagyon örülök. Az új igazolások tekintetében is jól haladunk, nemsokára keretet is fogunk hirdetni. Az idén lefektetett alapelveket nem szeretnénk teljesen újraépíteni. Tudatosan kerestük, keressük azokat a játékosokat, akik beleillenek majd a rendszerünkbe. Akik figyelemmel követtek minket a szezonban, láthatták milyen játékstílust képviselünk. Ezt szeretnénk minőségben még magasabb szintre emelni.

Mit jelent számodra, hogy ősztől az A-csoportban edzősködhetsz?

Hatalmas kihívást. Szerencsére kiváló szakemberek és emberek segítik a munkámat, ami miatt teljesen nyugodt vagyok. Karrierem egyik fontos állomása következik, aminek minden pillanatát szeretném megélni, és minden nap tovább fejlődni. Az edzői karban nem lesz változás, ragaszkodtam az idei stábomhoz.

Milyen célokkal megyünk neki az Akadémia első A-csoportos évadának?

A sablonválasz a biztos bentmaradás, így inkább azt mondanám: a cél, hogy legyünk minél versenyképesebbek. Az már látszik, hogy jövőre könnyen kettészakadhat a mezőny. Számunkra kedvező, hogy ismét 12 csapatos lehet az első osztály, hiszen így több olyan mérkőzésen léphetünk pályára, ahol lehet keresnivalónk.

Szombattól Litvániában szerepel Szentpáli Gergő az U20-as Európa-bajnokságon (Fotó: Somogyi Gábor)

Az Akadémia mellett most az U20-as válogatott tölti ki az idődet, amellyel Európa-bajnokságra készülsz. Hogy zajlott a felkészülésetek a korosztályos kontinenstornára?

Úgy gondolom, hogy jól haladtunk. A felkészülési mérkőzéseink hullámzóak voltak. Az már most látszik, hogy leginkább a fegyelmezett és agresszív védekezéssel tudunk majd versenyben lenni. Konkrét helyezéseket nem szeretnénk megfogalmazni a stábbal. Ha be tudnánk kerülni a legjobb 8 csapat közé, szerintem óriási sikert érnénk el.

Hogyan fog telni a nyarad az Eb után?

Az Európa bajnokság után lesz 4 hét pihenőm, amit a családommal szeretnék tölteni. Természetesen elmegyünk nyaralni, ebben az időszakban a feltöltődésen lesz a hangsúly. Az alapozást várhatóan augusztus 12-én kezdjük majd el.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DKKA (@davidkornel_ka) által megosztott bejegyzés