Egyre több válogatott

A fiú szakágat irányító Peresztegi Nagy Ákos szerint a Dávid Kornél Akadémia előrelépett a 2014-15 idényben. Létszámban, a szakmai stáb összetételében és az eredményekben is.

– Úgy gondolom, minden területen sikerült fejlődnünk, tavaly augusztusban a lány szakággal bővülve, 380 játékossal kezdtük az idényt, idén júniusra meghaladtuk a 462-es taglétszámot, ami örvendetes – mondja Peresztegi Nagy Ákos. – Több új csoportot is sikerült beindítani, valamint a kisebb létszámú csoportokat feltölteni. Az edzői stáb öt új kollégával bővült, Ádám Csilla, Mosolygó Bea, Balogh Imre, Kálmán Tamás és Pécsi Zsolt csatlakozott hozzánk. Jelenleg 33 sportcsoportunk van, amelyeket 27 edző irányít.

Az U21-es csapatot P. Nagy Ákos és Blahó Barnabás dirigálta, az alapszakaszt az 1. helyen zárták, végül a 6. helyen fejezték be a szezont. Az U21 B együttest Fehér Dávid és Blahó Barnabás edzette, ők a 10. helyen fejezték be a felnőtt megyei bajnokságot. Az U18 A gárdával P. Nagy Ákos és Blahó Barnabás a hazai bajnokság 7. helyén fejezte be a küzdelmeket. Az U18 B Blahó irányításával a regionális bajnokságban zárt a 10. helyen. Az U16 A, Kertész Zsolt és Nagy Dániel csapata a 8. helyen végzett, az U16 C együttessel Kálmán Tamás foglalkozott.  Az U 14 A brigádot Kertész Zsolt és Nagy Dániel edzette, a 8. helyen tudták le a hazai pontvadászatot. Az U14 B-vel Szigetvári Zoltán dolgozott, a regionális bajnokságban 2. helyen zártak, az U14 C, Tápai Márton csapata a 3. helyen végzett a régióban. Az U12 A korosztály Ács Péter dirigenciája mellett a Dél-Nyugati régióban zárt  a 4. pozícióban. Az U11-es gárda, a DKKA Ugrómókusok, Tiringer László és Hegedüs Péter csapata a 7. helyen ért célba a Fehérváron rendezett országos döntőben. 

– Nebulóink fejlődését több új szakember is segítette és segíti a jövőben is: dr. Kovács Ignác orvos, Pankár Tibor sportpszichológus, Zentai Zsófia dietetikus, Barta István masszőr, Borsányi Zoltán atlétaedző. Az akadémia minden stábtagja lelkiismeretesen dolgozott, de külön szeretnék kiemelni két, a háttérben dolgozó munkatársat, Deme Dórát és Tóth Andrást, akik rengeteg tettek az edzések és a mérkőzések zavartalan megrendezéséért.

A szakágvezető kiemelte, a DKKA több játékost adott a korosztályos válogatottakba, Fülöp Bence az U18-as, Lévi Kevin az U16-os együttesben bizonyíthatta képességeit. A fiatalabb korosztályokban a kiválasztó táborokban szerepeltek: Pávay Kornél, Takács Milán, Takács Martin, Lukács Norbert, Birkás András, Balsay Ádám, Somlai Kiss Máté, Csaba Péter. A csapatok június 26-ig tréningeznek, majd nyári szünet következik – mondta a fiú szakág vezetője.

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS