Az eredmények láthatóan javultak

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női szakágának vezetője, Salamon Endre elégedett a 2014-15-ös szezonban mutatott produkcióval.

– Első évnek szerintem kimondottan jó volt, főleg, ha azt vesszük alapul, hogy főleg az alsó korosztályokban nagyon sok, magas és ügyes gyereket sikerült bekapcsolni a munkába. Úgy gondolom, hogy a két különálló szakosztály, az FKSE és az FKC tavalyi összesített eredményét összevontan felülmúltuk – mondja Salamon Endre, a DKKA női szakágának vezetője.

– Tizenhárom kislányt hívtak meg a különböző, korosztályos válogatottak bő keretébe, ami igazolja az itt dolgozó szakemberek kiválasztó munkáját. Hat korosztályban négy együttesünk került különböző szintű országos jamboreekra és döntőkbe. A legfiatalabbak között mindenütt ott voltunk valamilyen fináléban. A legidősebbek, a juniorok és a kadettek Bekő Zsolttal dolgoztak, három helyen versenyeztek, saját korosztályaik mellett elindítottuk őket a Pest megyei felnőtt bajnokságban. A junioroknál és a kadetteknél nem sikerült a legjobb 12-be kerülés, az országos döntőben a 13-16. helyen zártunk. A felnőttek között induló junior-kadett vegyes csapat a megyei bajnokságban 18 meccsből 14-et megnyerve a 3. helyen végzett, ami jó eredmény.

A Zsolnay Gyöngyi vezette serdülő A és kadett B csapatunk a saját korosztályában az országos döntőben 5. helyen végzett, a kadett bajnokságban a régiós döntő 2. helyen zárt. Ez az országos ranglistán a 18. helyét jelenti, ami a fiatal csapattal kimondottan jó pozíció. A serdülő B régiós csoportjában a 3. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Tini csapatunk az országos B-döntőben 4. helyen végzett, ami az országos ranglistán a 12. helynek felel meg. Ennek a gárdának két szakvezetője Kovács Tímea és Nagy Sándor. Az U12 és U11-es együttesünk bejutott az országos jamboreera, előbbiek 1 vereséggel és 3 győzelemmel, míg az U11-esek pont fordítva, 3 vereséggel és 1 győzelemmel fejezték be a finálét. A 12 éven aluliakkal Nagy Sándor és Kruppai Nóra dolgozott, a 11 éven aluliakkal – több csapatot vontak össze – Nagy Sándor, Kruppai Nóra tevékenykedett, de került ide játékos Fekete Csilla, Nagy Krisztina és Ács Péter gárdáiból is.

– Továbbá volt három kenguru korosztályú csapatunk, a Vadmacskák, a Rókák és a Párducok, akik régiós bajnokságban vitézkedtek. Meggyőződésem, jó úton járunk, a létszámbővítés mellett mindig ügyelni kell arra, hogy minél több, jó fizikai adottságú és elkötelezett gyereket vonjunk be a munkába – közölte Salamon Endre.