Elhunyt Nagy Gábor

2021. július 31-én súlyos veszteség érte a magyar, de főként a fehérvári kosárlabdázást. Olyasvalakit vesztettünk el, aki az elmúlt évtizedek során, közel fél évszázadon át segítette városunk sportéletét.

73 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt Nagy Gábor. Bár életének látványos részét ez tette ki, nem csupán az Alba Regia SC egykori játékosaként, később edzőjeként és sportvezetőjeként vált fontossá számunkra. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány alapítói között volt, kuratóriumi tagként mindig is tenni akart Székesfehérvár utánpótlásáért.

Sikereit hosszasan lehetne sorolni, mégis elsősorban személye, túlzás nélkül állíthatóan kultusza az, ami közöttünk tartja még nagyon sokáig. Számunkra sokkal inkább egyfajta kultúrát, hozzáállást, szemléletet hagyott hátra, mely a mai fiataloknak – így akadémistáink számára is – is hasznos útravaló lehet az életben. Felelősségünknek érezzük, hogy a Nagy Gábor iskolát napjainkban is minden játékosunkkal megismertessük, hogy általa is jobb emberekké válhassanak.

Betegségével vívott harcában is az utolsó pillanatokig kitartott, erről a pályáról sem volt hajlandó felemelt kezekkel távozni.

Emlékét örökké megőrizzük!

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!