DKKA Férfi NBI/A

Elvesztettük veretlenségünket a SMAFC ellen

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A hazaiak extra első negyede után végig futottunk az eredmény után.

Az ág is húzott minket a héten: a kézsérülést szenvedő Tóth Péter mellett vezetőedzőnk, Dzunic Branislav sem tudott elutazni a soproni találkozóra. A szűkebb rotáció ellenére az első negyed közepéig tartottuk a lépést a SMAFC-cal. 12-10 után aztán kicsúsztak a dolgok a kezeink közül. 21-13-nál már közelítette, 25-15-nél pedig el is érte a tízpontos vezetést a hazai csapat. 31 dobott pontig meg sem álltak a soproniak az első tíz percben. Sokáig tartotta tíz pont körüli előnyét a kék-fehér együttes, az első felzárkózási kísérletünk a 15. percben jött el. Ekkor Kis Raul hármasával 37-34-ig jöttünk fel, de Bakk és Schöll pontjai stabilizálták a hazai vezetést, és a nagyszünet előtt már azért küzdöttünk, hogy ne veszítsük el a második játékrészt is.

A fordulás után növelte előnyét a házigazda. Bakk kosaraival a 23. perc végén 54-41-re vezetett a SMAFC. A 25. percben megint megpróbáltunk felzárkózni, de 56-50 után ismét hazai pontok következtek, így visszaállt a tíz pont körüli távolság a két csapat között. A 64-52-ről kezdődő utolsó tíz percben bebiztosította győzelmét a Sopron. A 33. percre fordulva már 15, a 36. percben, 80-60-nál pedig 20 pont volt a két csapat között. Nagy hajrába kezdtek Kis Raulék, de már nem volt idő, így reális esély sem a fordításra. A 82-71-re végződő soproni derbin elszenvedtük első vereségünket a bajnokságban. Csapatunkból csak Molnár Dániel (19 pont, 70% mezőny, 28 VAL) és Kis Raul (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 25 VAL) nyújtott kiemelkedőt.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem – Dávid Kornél KA 82-71 (31-22, 17-17, 16-13, 18-19)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, v.: Földesi, Horváth A., Benedek (Forrai)

DKKA: Somogyfoki P. 3/3, Szalczgruber Á. 3/3, Molnár D. 19/3, Keller V. 2, Kis R. 18/9

Csere: Simon B. 6, Szabó Zs. 10, Büki B. 10/3, Szalczgruber Zs., Hegedűs K., Barthalos A.

Maár Benedek: Azt gondolom. nagyon jó csapata van a SMAFC-nak, és jól játszott ezen a mérkőzésen. Mi nem úgy kezdtünk, ahogy idegenben el kell kezdeni egy mérkőzést. Nagyon puhák voltunk védekezésben, könnyű ziccereket, dobásokat engedélyeztünk az ellenfélnek az első negyedben. Ezt a gödröt, amit ott megástunk, vittük tovább az egész mérkőzésen. Utána voltak jó periódusaink, és amikor vissza tudtunk jönni, a védekezésünk is feszesebb lett, illetve jobb ritmusban is tudtunk támadni, de ilyen kezdéssel nem nagyon lehet meccset nyerni idegenben ezen a szinten.

Címlapfotó: SMAFC/Tarnai László

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!