DKKA Női Amatőr

Hosszabbításos siker a női Hepp Kupában

Petz Gábor

Petz Gábor

Nem mindennapi előzmények után, fordulatos, kiélezett végjátékot nyertek meg Varga Sáráék a BKG második csapata ellen.

Kezdjük a legelején: az eredetileg Szigetszentmiklósra kiírt kupameccset nem lehetett az eredeti helyszínen lejátszani, miután egy korábbi kézilabda mérkőzést követő pályakarbantartás után a parketta alkalmatlan lett a sportolásra. Mindezzel a megérkezés után, a Városi Sportcsartnokban szembesültünk. Ha már ott volt a két csapat, szeretett volna játszani, és rövid egyeztetést követően mindenki átköltözött a fővárosi Camugo Sportlab kosárlabda csarnokba.

A meccs előtti közjáték minket zavart meg jobban – leglalábbis az első negyed enervált játéka alapján. Drávecz ugyan megszerezte a vezetést rögtön az első támadásból, de ezután zsinórban 17 (!) hazai pont érkezett, és legközelebb Kötő révén a 9. percben találtunk újra a gyűrűbe. A 17-6-ra elveszített első tíz perc után adott volt a feladat, és szerencsére a lányok hamar átlendültek a rossz kezdésen. Sorozatban 10 DKKA-ponttal vissza is tértünk a mérkőzésbe, a félidőig azonban 3 pontot megtartott előnyéből a BKG II.

A 21. percben Frindt Niki talált be a triplavonalon túlról, amivel hosszú idő után megint nálunk volt az előny. A BKG nem adta meg magát és Gróf, illetve Zsámár kosaraival tartotta a lépést. 30-30 után közel kétperces kosárcsendet tört meg Papp Lilla. 34-30-ról kezdődött a 31. perc, de 36-36-nál megint egyenlő volt az állás. A végjátékban úgy nézett ki, hogy Varga Sára hármasával felülkerekedünk, de Takács is betalált kintről, így hosszabbítás következhetett.

Itt már szerencsére nem volt kérdés, és végig vezettünk. 47-45-ös vezetésünknél három kulcsbüntetőnk is beesett, innentől a BKG futott az eredmény után. Bár a rendes játékidőben sorra rontottuk el a büntetőket, a túlórára ebben is javulni tudtunk. 59-53-as sikerünkkel várhatjuk a Hepp Kupa második fordulóját.

BKG Príma Szigetszentmiklós II. – Dávid Kornél KA 53-59 (17-6, 7-15, 6-13, 13-9, 10-16)

Camugo Sportlab, v.: Gyurka, Takács

DKKA: Varga S. 24/6, Frindt N. 7/3, Kötő L. 4, Szücs Li. 11, Drávecz 3

Csere: Papp L., Szücs Lu. 3/3, Vas B., Vas V., Németh E., Monics D.

Szentpáli Gergő és Szücs Lilla értékelése:

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS