Értékesnek tartja a bronzérmet

A közelmúltban rendezték a Gáz utcai csarnokban a húsz éven aluli, férfi kosarasok országos döntőjét. A házigazdák bronzérmesek lettek, a nyolcas finálét a PVSK Pannonpower nyerte, megelőzve a Falco KC Szombathely, az Alba Fehérvár-DKKA-Balogh 2000, az MTK Törökbálint, a Budapesti Honvéd, a Vasas Akadémia, a Szolnoki Olaj KK és a Vásárhelyi Kosársuli együttesét.

A torna legjobbja a pécsiek felnőtt csapatában is biztos pontnak számító Bíró Olivér lett. A legjobb ötösben helyet kapott a fehérvári Brbaklic Aleksa, míg a legértékesebb hazai játékosnak a végig remeklő Filipovics Márkót választották. A csapat edzője, Góbi Henrik szerint a bronzérem kimondottan értékes. Az egykori center a szezon egésze kapcsán elmondta, összességében elégedett csapata teljesítményével.

– Örülök, hogy megkaptuk a rendezési jogot, a terveknek megfelelően, sok drukker kilátogatott az eseményre. De jöttek a többi városból is, remek hangulatban zajlottak a mérkőzések.

A fehérvári, nyolcas finálé kapcsán elmondhatom, maradt bennem hiányérzet, ugyanis titkon a döntőbe vártam az együttest. Azonban összességében elégedett vagyok.

Jól kezdtünk, a Budapesti Honvédot 85-72-re vertük, ezzel bejutottunk az elődöntőbe. Ott az alapszakaszt megnyerő Falco megállított bennünket, 66-62-re kikaptunk. Volt esélyünk a győzelemre, azonban egy perccel a vége előtt a vasi együttes visszavette a vezetést. Szerencsével, nagyobb rutinnal és odafigyeléssel győzhettünk volna. Elkövettünk egy-két gyermeteg hibát, a Szombathely pedig van annyira jó csapat, hogy mindezt kihasználta.

A bronzmeccsen végig domináltunk, a törökbálintiak próbálkoztak zónával és letámadással zavart kelteni, de ez nem sikerült, végig kézben tartottuk a meccset. Minden játékosom megtette a magáét, nem csak a döntőn, hanem az egész szezonban – közölte Góbi Henrik.