Hiányérzet, egyetlen pont miatt

 

Debrecenben szerepelt az országos döntőben a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U16-os, fiú együttese. Peresztegi Nagy Ákos és Nagy Dániel együttese egy hajszállal maradt le a dobogóról, a 4. helyen tárta a seregszemlét.

– Sikerként értékelem a helyezésünket, ugyanis ez a garnitúra a korábbi, hazai, korosztályos sorozatokon a 9. helynél nem végzett előrébb. Ennek fényében különösen dicséretes a 4. helyezésünk.

Ugyanakkor nem titkolom, maradt hiányérzetem, lévén a Nyíregyházától mindössze egy ponttal kaptunk ki az elődöntőben. Nyerhető meccs volt, végig jól védekeztünk, de gyenge százalékkal dobtunk, így alakult ki a 48-47-es eredmény, a fájó vereség. Futottunk az eredmény után, a zárás előtt hat perccel ugyan átvettük a vezetést, de a kínálkozó lehetőségekkel sajnos nem tudtunk élni.

Előzőleg, a csoportban hat ponttal legyőztük a későbbi győztes Vasast, az 5. helyen záró Szolnoktól öt ponttal kaptunk ki, a kvartett harmadik meccsén jelentős, húsz pont feletti különbséggel vertük a Szombathely csapatát. Aztán jött az elődöntő, amelyet nagy csatában elbuktunk.

A bronzmeccsen a hazaiak ellen fáradtak és csalódottak voltak a játékosaink, az előző napi, egypontos vereség még benne volt a fejekben és a lábakban, így szorossá sem tudtuk tenni az összecsapást. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, mindenki megtette a magáét a nyolcas döntőben – mondta Peresztegi Nagy Ákos, a csapat edzője.