Utánpótlás beharangozó

Folytatódik a rájátszás a junior és a kadett fiúknál

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Hazai környezetben selejteznek a serdülő lányok. Fordulót rendeznek a kenguruknál.

Junior fiú csapatunk salgótarjáni győzelme után vasárnap ismét pályára lép. A srácok a rájátszás hajrájára fordulva még ötször játszanak otthon, ami bizakodásra adhat okot, hiszen Székesfehérváron határozottan jobban megy az együttesnek és eddig valamennyi mérkőzésüket behúzták.

Gáll Dominik vezetőedző a Zsíros Akadémia elleni bajnoki előtt elmondta: olyan védekezést kell bemutatni, mint amilyet a hét közben láthatott a csapattól. A soros ellenfélnél több magas játékos is pattogtat, azaz kulcskérdés lesz a lepattanók szedése. Denk Norberten kívül mindenki rendelkezésre áll, és a vezetőedző szerint hétközben jól reagált a csapat Norbi pótlására.

Dávid Kornél KA – Zsíros Akadémia Kőbánya

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 14:30

Fiú kadett csapatunk szombaton Pécsre utazik, ahol az NKA B-csapatával mérkőzik meg. Szász Mátyásék nagyszerűen kezdték a rájátszást, de a múlt hétvégén hazai pályán becsúszott egy vereség a Körmend ellen, de a csapat még mindig a keresztjátékért és a B-döntőért küzd a csoportjában.

Vezetőedzőnk szerint nagyon komoly erőfelmérő előtt állnak a fiúk. A Pécs fiatalabb csapat, de Blahó Barnabás azt várja, hogy a tőlük megszokott, agresszív stílusban fognak kosárlabdázni – ami nekünk nem annyira fekszik. Mindenben javulni kell a múlt hétvégéhez képest – tette hozzá.

NKA Pécs/B – Dávid Kornél KA

Pécs, szombat 14:00

Kadett B-csapatunk is pályára lép a hétvégén. Kodak Gergő együttese a VUKE B-csapata ellen játszik vasárnap reggel. Edzőnk elmondta: csalódott lenne, ha nem sikerülne a győzelem, hiszen az első meccsen hazai pályán nagy különbséggel sikerült nyerni.

VUKE/B – Dávid Kornél KA/B

Veszprém, vasárnap 9:30

Székesfehérváron küzdhet a továbbjutásért a Főtábla Selejtező 2. fordulójában serdülő leány csapatunk. Az MKOSZ-teremben szombat délelőtt a Soproni Darazsak, majd az Óbudai Kaszások, vasárnap délelőtt pedig a Nyíregyháza lesz Ehmann Csilláék ellenfele. A csapat vezetőedzője elmondta, hogy ismeretlen ellenfelekről van szó, akiket csak videón tudott megnézni. A cél minél több meccset nyerni. A lányok a héten jól dolgoztak, ami remélhetőleg a hétvégén a pályán is látható lesz – tette hozzá Boda István.

A DKKA mérkőzései (MKOSZ Edzőközpont):

Szombat 10:30 – Soproni Darazsak Akadémia – Dávid Kornél KA

Szombat 18:15 – Óbudai Kaszások – Dávid Kornél KA

Vasárnap 9:00 – Dávid Kornél KA – Nyíregyházi Kosársuli

Fordulót rendeznek a Kenguru Bajnokságban is. Az A-csoportban a Darazsak és a Vezérek az Alba Regia Sportcsarnokban lépnek pályára. Az Ördögök és az Ugrómókusok hazai környezetben száll ringbe a Tóparti Gimnáziumban. A Tigrisek Dunaújvárosban, a Zsiráfok Veszprémben, a Flamingók pedig Várpalotán szerepel.

A-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap)

9:00 – DKKA Darazsak – DKKA Vezérek

10:30 – DKKA Vezérek – Alba Fehérvár Cápák

12:00 – Alba Fehérvár Cápák – DKKA Darazsak

B-csoport (Tóparti Gimnázium, szombat)

9:00 – DKKA Ördögök – Alba Fehérvár Kenguruk

12:00 – ASE-Paksi Harcosok – DKKA Ördögök

C-csoport (Tóparti Gimnázium, szombat)

13:30 – DKKA Ugrómókusok – Ajka

16:30 – Fűzfői Farkaskölykök – DKKA Ugrómókusok

E-csoport (Dunaújváros, vasárnap)

10:00 – Dunaújvárosi Sárkányok – DKKA Tigrisek

11:30 – DKKA Tigrisek – Alba Fehérvár Oroszlánok

F-csoport (Veszprém, vasárnap)

13:00 – VUKE Krokodilok – DKKA Zsiráfok

14:30 – vereség esetén

16:00 – győzelem esetén

G-csoport (Várpalota, vasárnap)

10:30 – DKKA Flamingók – VESC

12:00 – vereség esetén

13:30 – győzelem esetén

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!