Győzelem Klagenfurtban

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia három csapatot indított az Ifjúsági Világjátékok klagenfurti tornáján. Egy junior U19, és két U16 korosztályú csapat vette fel a küzdelmet a rangos nemzetközi mezőnnyel.

Az U19-ek csoportjában a DKKA egy szlovén és két, az Egyesült Államokból érkezett együttessel viaskodott, csoportküzdelmeket a tengerentúlról érkezett első számú együttes nyerte.

Akadémistáink a szlovéneket nagyszerű játékkal múlták felül, így másnapra maradt a ki-ki mérkőzés az amerikaiak második csapatával. Óriási küzdelem zajlott a pályán, ahol hosszabbításban végül is egy ponttal alulmaradtak a fehérváriak. Sokat nem búslakodhattak a vereség miatt, következett a helyosztó, amelyen szép játékkal megszerezték az 5. helyet.

A csapat tagjai:

Czompó Cintia /13 pont/

Mohai Zita /20 pont/

Nagy Dorottya /17 pont/

Szabó Gréta /26 pont/

Góbi Maja /20 pont/

Gombás Petra /18 pont/

Arany Sára 

Uley Szonja /18 pont/

Csabai Csenge /8 pont/

Csepke Klaudia 

 

Az U16 korosztályban a DKKA/1 az A-csoportban, a DKKA/2 pedig a B-csoportban kapott helyet. Komoly siker, hogy mindkét csapatunk csoportelső lett.

Kertész Zsolt csapata a döntőbe jutásért tengerentúliakkal, míg Zsolnay Gyöngyi játékosai a mongol lányokkal játszottak. Az USA-ból érkezett gárda jobbnak bizonyult, így serdülő csapatunk a harmadik helyért játszott. A lányok mindent beleadva végül megszerezték a bronzérmet.

 

klagenfurt_201606_u15

A csapat tagjai:

Boros Lola /11 pont/

Boros Lili /43 pont/

Németh Bíborka /33 pont/

Sturcz Luca /8 pont/

Tóth Frida/6 pont/

Szabó Petra

Füzy Csilla /6 pont/

Tamás Jázmin /33/9 pont

Glaser Zina /36 pont/

Edző: Kertész Zsolt

 

Kadett csapatunk túljutott a mongolokon is, így a döntőbe került. A finálé hatalmas összecsapást hozott, mindkét csapat a legjobb játékával rukkolt elő. A Dávid Kornél Akadémia lányaiban lányainkban volt több akarat, koncentráció és tűz, amivel kiharcolták a győzelmet.

A csapat tagjai:

Nagy Krisztina /44 pont/

Nagy Annamária /58 pont/

Fülöp Kata /49 pont/

Laufer Gabriella /74 pont/

Mányoky Réka /68 pont/

Szabó Eszter /42 pont/

Szudárovics Janka /19 pont/

Tóth Franka /49 pont/

 

Edző: Zsolnay Gyöngyi

 

– Elégedett vagyok csapatainkkal, remek zárása volt mindez a 2015-2016 szezonnak. Gratulálok minden résztvevőnek – közölte Zsolnay Gyöngyi, a győztes együttes edzője.