Véget értek a táboraink

Immár fél évtizede szervez nyári táborokat Székesfehérváron és a Velencei-tónál a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia fiúknak és lányoknak. Az idei foglalkozások pénteken zárultak.

Az iskolai szünet kezdetén indultak a DKKA roppant népszerű, nyári táborai. A programokat a munkatársak elsősorban az akadémia növendékeinek szervezik, de külsősök is bekapcsolódhatnak, idén – nagykanizsai nagyszüleinek jótékony közreműködésével – érkezett nebuló az Egyesült Államokból is.

A kétszer egyhetes táborozások során az U11-es és U12-es korosztálynak a Tóvárosi Általános Iskolában tartottak napközis tábort, 90 gyerek pattogtatta a labdát, Szigetvári Zoltán és Tilinger László vezette a foglalkozásokat.

Az U13-tól az U18-as korosztályig először napközis, majd Agárdon bentlakásos tábort szerveztek, amit Hegedüs Péter, Balogh Imre és Kálmán Tamás felügyelt. A 11 éven aluli lányok a Kossuth Lajos Általános Iskolában kergették a labdát, más korcsoportok a Németh László Általános iskolában és a Bory Jenő Általános Iskolában gyakoroltak.

Azok az akadémisták, akik nem vették részt egyetlen táborban sem, összevont tréningeken vehettek részt. A már említett edzők mellett Góbi Henrik, Peresztegi Nagy Ákos, Mészáros Áron, Blahó Barnabás, Tápai Márton, Nagy Tamás, Nagy Dániel, Nagy Sándor, Bekő Zsolt, Kertész Zsolt, Nagy Krisztina és Ágnerné Kovács Nóra foglalkozott még a gyerekekkel.

A táborok szervezetésében ezúttal is elévülhetetlen érdemeket szerzett Tóth András és Deme Dóra.