Hagyjuk a gyerekeket játszani!

Korosztály: Fiú kadett (U16)
Csoport: Régiós döntő
Helyszín: Székesfehérvár
Terem: MKOSZ Sportcsarnok
Dátum: 2019-06-01
Csapatok: U16 DKKA – Budaőrs
Eredmény: 77 : 82
Negyedek: 24 : 16, 27 : 26, 16 : 20, 10 : 19
Edzői értékelés: Végre, a DKKA-nak köszönhetően, megrendezésre került a U16-os regionális döntő az MKOSZ csarnokban Székesfehérváron múlt hévégén (június 1-2). Egy hónap telt el hivatalos meccs nélkül! Számunkra a következő volt a program: 3 meccset játszani más régiók legjobb csapatai ellen: Budaörs, MEAFC és Szekszárd. Nagyon régóta vártunk erre a pillanatra. Nagyszerű idő, napsütés, szuper szurkolók, 4 csapat, aki kész megküzdeni és játszani egymással. Igen, a kosárlabda egy játék, és annak is kell maradnia.

Szombat reggel kezdtünk a Budaörs ellen. Nagyon jó első félidőt játszottunk, passzoltunk, keményen játszottunk mindkét oldalon, bár a védő lepattanókkal meggyűlt a bajunk és túl sok volt az eladott labda is. Felesleges faltok miatt nagyon sok büntető dobás lehetőségét adtuk meg. A vendég csapat 15-ös számú játékosa volt, aki hajtotta a csapatát, de nem kényszerítettük passzolásra, illetve nem támadtuk eléggé a gyengébb, bal oldalán. Nagyon sok hibát követtünk el támadásban és gondok voltak a cserék terén is. Félidőben 9 ponttal vezettünk (51-42), de a faltokat jelző tábla már sárgán villogott.

A második negyedben a Budaörs azt játszotta, amit tudtunk, hogy fog: zóna védekezés. Ebben az korban nagyon hasznos tudni lassítani a játékot, megtörni a lendületet és maximum ütem nélküli három pontos dobást engedélyezni. Habár nagyon jól kezdtünk, passzoltunk, és 15 ponttal vezettünk is, a védekezést sajnos nem uraltuk és hirtelen 5 eladott labdánk volt egymás után. Nem voltunk elég kemények, és nem passzoltunk. Kikaptunk, hatalmas érzelmi és fizikai teherrel és csalódottsággal.

Nem akarom a játékosaim okolni, a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk. Viszont nem akarom a játékvezetőket, a technikai személyzetet az asztalnál vagy az sem ellenfelet okolni. Mindenki követ el hibákat, de ezek drámaian befolyásolhatják egy meccse kimenetelé. A mi felelősségünk alkalmazkodni majd tovább menni.

Végül, a tanácsom, üzenetem nagyon egyszerű: először is az ember ismerje el a hibáit, majd próbálja meg kijavítani azokat, de elsősorban, és a legfontosabb:

HAGYJUK A GYEREKEKET JÁTSZANI!!!

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Benedek Simon 8
Újhelyi Adrián 19
Szücs Dávid
Bata Olivér 13
Bondor Bálint 6
Vida Balázs
Endl Levente 2
Szalczgruber Ádám 10
Kertész Dávid 13
Bundik Bálint 1
Hosszú Richárd
Mátyás Merse
Csapatok: MEAFC – U16 DKKA
Eredmény: 53 : 52
Negyedek: 9 : 15, 19 : 13, 10 : 9, 15 : 15
Edzői értékelés: Nem volt elég energiánk egy szoros meccshez.

Egy nap két meccset játszani soha nem könnyű fiatal játékosoknak. A Budaörs elleni vereség után a MEAFC csapatával nézünk szembe, akik előzőleg a Szekszárdtól kaptak ki. A meccs kulcs momentuma az volt, hogy az irányító és a center közti kapcsolatot uraljuk. Tudtuk, hogy ha ezen a meccsen nyerünk, akkor van még esélyünk az aranyéremre. A játék nagyon lassú volt, sok hibával főleg védekezésben. Sajnos a gyorsindításokból és a tranzíciós játékból nem dobtunk elég pontot és sajnos elvesztettük egy sérülés miatt az irányítónkat, Szűcs Dávidot is, pedig nagyon aktívan és hatékonyan játszott.

A meccs szoros volt az első 3 negyedben. Mivel se a palánk alatt, se kint nem voltunk elég hatékonyak, ezt elég nehéz volt kezelni és nem játszottunk elég keményen. Az utolsó két percben még mozgósítottuk megmaradt energiánkat, hogy felzárkózzunk. Volt pár labdaszerzésünk, majd dobtunk 2 db 3 pontost, amivel szorossá tettük a meccset. Mikor csak egy pont hátrányunk volt, megvolt a lehetőségünk, hogy miénk legyen az utolsó dobás, de nem találtunk megfelelő dobóhelyzetet.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Benedek Simon 14
Újhelyi Adrián 5
Szücs Dávid 6
Bata Olivér 3
Bondor Bálint 4
Vida Balázs
Endl Levente
Szalczgruber Ádám 10
Kertész Dávid 10
Bundik Bálint
Hosszú Richárd
Mátyás Merse
Dátum: 2019-06-02
Csapatok: U16 DKKA – GYKSE
Eredmény: 84 : 81
Negyedek: 21 : 24, 20 : 19, 27 : 27, 16 : 11
Edzői értékelés: Bátran és küzdő szellemmel harcoltunk végig a győzelemért
Harmadik és egyben utolsó meccse volt ez a döntőnek és a szezonnak. A Szekszárd ellen játszottunk, akik idén a nemzeti divízióban játszottak. Oda kellett tenni magunkat, mert felelősnek éreztük magunkat az elvesztett két mérkőzésért. A Szekszárd egy hozzánk nagyon hasonló csapat. Gyorsan próbálnak játszani, kockáztatnak, de idősebbek nálunk. Mint a legtöbb csapat, emberfogást és zóna védekezést felváltva védekeznek, ami számomra, ebben a korban, 100%-ban felesleges.Az egész meccs szoros volt és hatalmas volt a küzdelem is. Sok eladott labdánk volt a fáradtságnak, a koncentráció hiányának, valamit a túl sok cselezésnek köszönhetően. Jó volt látni, ahogy néhány játékos odatette magát. Nagyon nagy lelkesedéssel és keményen játszottak védekezésben. Tulajdonképpen ugyanazzal a problémával kellett szembe néznünk a cserék és faltok terén, mint az első meccsen. HAGYJUK A GYEREKEKET JÁTSZANI (más hozzáfűzni valóm nekem nincs). A végén fantasztikusan uraltuk a játékot, gyorsan járattuk a labdát, míg nagyszerű lepattanókkal biztosítottuk a védekezésünket. 3 ponttal nyertünk.Összefoglalva az egészet, mi voltunk az torna és a bajnokság legfiatalabb csapata. A másik három csapat nagyszerű ellenfél volt, akiknek szeretnék gratulálni a versenyszellemért. Mindazonáltal, ha nagy reményeink voltak ezzel a szezonnal és a döntővel kapcsolatban, akkor akár csalódottnak is érezhetnénk magunkat, de erről szó sincs!!!!! Másfelől, és ez a legfontosabb, nagyon büszkék vagyunk a DKKA-s gyerekekre. Fantasztikus szezont produkáltak. Minden egyes játékos javult és van idejük tanulni. Ez a generáció nagyon tehetséges és tudjuk, hogy a következő év még izgalmasabb lesz számunkra.

A DKKA és az U16 egész stábja nevében szeretnénk köszönetet mondani a játékosoknak, a szülőknek és a DKKA szurkolóknak a szenvedélyért, az odaadásért és a pozitív energiáért, amit adnak.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Benedek Simon 3
Újhelyi Adrián 26
Szücs Dávid 3
Bata Olivér 12
Bondor Bálint 4
Vida Balázs
Endl Levente
Szalczgruber Ádám 9
Kertész Dávid 19
Bundik Bálint 4
Hosszú Richárd
Mátyás Merse 1
Edző: Matt Donnard