Hárman a keretben

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia három fiatalja, az U14-es lány együttesben szereplő Dávid Mia, Ugrics Blanka és Ehmann Tímea (a fotón ők láthatók, edzőjükkel, Bekk Zsanettel) egyaránt bekerült az előválogatón az országos, korosztályos keretbe. Ha fejlődésük töretlen marad, komoly karrier várhat rájuk.

A szövetség előbb Sopronban, majd Budapesten rendezett kiválasztó tábort, utóbbi helyszínre a nyugati határszélen legjobban teljesítő játékosokat hívták meg.

Ugrics Blanka hét éve kezdett sportolni. Édesapja és édesanyja is kosárlabdázott, iskolai szinten pattogtattak.

– Barátnőm, Dávid Mia előbb kezdett kosarazni, mint én. Ő invitált, vele jöttem először edzésre. A nagy álmom, hogy válogatott kerettag legyek, a közeli cél az, hogy a DKKA U14-es csapatával bekerüljünk az országos döntőbe.

Az akadémia alapítójának – egyben névadójának -, Dávid Kornélnak kisebbik lánya számára nem volt vitás, a palánkoknál próbál szerencsét.

– A nővérem, Dominika is kosarazott, ám neki jobban tetszett a műkorcsolya, a kosarazást abbahagyta, később a jeges sportot is. Én maradtam a kosárlabdánál, a játékot örömmel űzöm immár hét éve. A válogatott előkészítőn jól ment a játék, remélem, hogy a következő összetartáson is ott lehetek. Pár év múlva szeretnék felnőtt válogatott, profi sportoló lenni. A nagy célom, hogy felnőttként az Egyesült Államokban szerepeljek.

Ehmann Tímea szintén Fehérváron született és kezdett kosárlabdázni, a DKKA-ban.

– Hat és fél éve jöttem először edzésre, az átlagon felüli magasságom miatt többen javasolták ezt a sportágat. Amikor a nővérem tréningjeit néztem az akadémián, egyre jobban megtetszett a sportág. Szeretnék majdan felnőtt válogatott lenni, valamint külföldi gárdában szóhoz jutni.

A lányok edzője, Bekk Zsanett elmondta, mindhárman szép jövő előtt állnak. Rajtuk kívül Bakró-Nagy Katának és Gugolya Eszternek is van esélye bekerülni a keretbe. Sopronban, az első válogatón részt vettek, de a második összetartásra már nem kaptak meghívót.- A három lány nagyon megérdemli, hogy ott vannak az előválogató keretében, közülük kerülnek ki azok, akik később meghívót kaphatnak a korosztályos, címeres mezes együttesbe. Persze, nem csak ők, mások is kivívhatják a jogot a szereplésre. Dávid Mia, Ugrics Blanka és Ehmann Tímea is nagyon szorgalmas, minden edzésen részt vesznek, nem keresnek kifogásokat. maximális teljesítményt nyújtanak, nem csak a tréningeken, a bajnokikon is. Jók a statisztikáik, erősségei az akadémia korosztályos együttesének. Remélem, a későbbiekben benne lesznek a válogatott szűk keretében is. Sopronban és Budapesten Czirják Szilvia dirigálta a régiós, dunántúli csapatot, amelyben lányaink szerepeltek, edzéseken vettek részt. Valamint a kolléganő vezette a csapatot a fővárosban is, azon a dzsemborin, ahol a dunántúli gárda a többi tájegység legjobbjai ellen pályára lépett. Czirják – aki előzőleg kikérte a véleményemet, kiket javaslok az akadémiáról, öt játékosunkat ajánlottam a figyelmébe – lesz majd a válogatott szakvezetője is, bízom abban, hogy több játékosunk is szóhoz jut a közeljövőben. Persze, ehhez jól kell teljesíteni a bajnoki meccseinket.