DKKA

Három korosztályban is előselejtezőket játszunk a hétvégén

Juniorjaink és a serdülő fiúk is megkezdik szereplésüket a kiemelt bajnokságba jutásért.

Szombaton három előselejtezős tornát rendeznek, ahol utánpótlás csapataink is pályára lépnek. A Leány Junior Bajnokságban szereplő U18-as csapatunk négyes csoportban szerepel az MTK termében, Budapesten. Bukics Zsolt együttesének két csapatot kellene megelőznie a következő heti selejtezőbe jutásért a Parthus SE, MTK Budapest, KKS hármasból.

„Egyértelműen a továbbjutás a cél. Bár nincs jelentősége, hogy első vagy második helyen jut tovább a csapat, szeretnénk mindhárom meccset megnyerni” – foglalta össze várakozásait a junior lányok vezetőedzője.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 10:30 – Dávid Kornél KA – Parthus SE
Szombat 15:00 KKS – Dávid Kornél KA
Vasárnap 11:45 Dávid Kornél KA – MTK Budapest

Körmenden, a fiú junior B-csapatunk, a Bulls előselejtezős tornáján nem körmérkőzés, hanem egyenes kieséses rendszer dönt arról, hogy ki lesz a 8 csapat közül az az egy, amelyik a selejtezőben folytathatja. Horváth Richárd tanítványai számára a Baja, a Körmend és a Tata jelentheti a legerősebb akadályt. A csapat vezetőedzője elmondta:

„Lehet esélyünk, de nem mi vagyunk a favoritok. A korosztály legjobbjai az A-csapatban szerepelnek, de játékosaink régebb óta ismerik egymást, ami előnyünkre válhat.”

Ha a DKKA mindhárom párharcát sikerrel vívja meg, akkor csatlakozhat az A-csapathoz a jövő hétvégi, ugyancsak körmendi selejtezőben.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 11:00 – Dávid Kornél KA Bulls – Fűzfői AK
Továbbjutás esetén:
Szombat 17:00 – elődöntő
Vasárnap 11:00 – döntő

Szombaton megkezdi szereplését fiú serdülő B csapatunk is, ráadásul hazai környezetben, az Alba Regia Sportcsarnokban. Szigtvári Zoltán tanítványainak három párharcot kellene sikerrel vennie a következő körbe jutáshoz az egyenes kieséses lebonyolítású előselejtező tornán.

„Csapatunk a korosztályánál egy évvel fiatalabb, így bravúrnak számítana a továbbjutás. A csapatból többen átmentek az A-együtteshez, aminek megvan az előnye is, hiszen így azok is több lehetőséghez juthatnak, akik korábban nem töltöttek annyi időt a pályán. Nem feltétlenül a kiemelt bajnokságban szereplés a legfontosabb, hanem a fiúk fejlődése, hiszen egy év múlva ugyanezzel a csapattal vághatunk neki a bajnokságnak” – foglalta össze várakozásait Szigetvári Zoltán.

A DKKA mérkőzései:
Szombat 12:15 – Dávid Kornél KA – Kozármisleny
Továbbjutás esetén:
Szombat 16:45 – elődöntő
Vasárnap 11:00 – döntő

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!